Het gesprek

Politie Amsterdam wil praten over toestaan hoofddoek
Likeability of 5

Politie Amsterdam wil praten over toestaan hoofddoek

Foto: ANP.

Foto van 'Ingelise de Vries'

19 MEI 2017

Amsterdam is aan het kijken of hoofddoekjes toegestaan kunnen worden onder agenten. Van de Amsterdamse bevolking heeft 52 procent een niet-Nederlandse achtergrond. Bij de politie is dat slechts 18 procent. „Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben”, verklaart politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg tegenover AD.

Het is nog geen keiharde ja of nee, de chef laat weten dat erover gepraat wordt. Het politiekorps hoopt hiermee meer allochtone agenten te werven. De chef wil dat de helft van de nieuwe agenten van allochtone afkomst is, omdat de samenstelling van Amsterdam verandert. „Ik vind dat het een onderwerp van debat moet zijn.” Die beslissing moet volgens hem niet alleen door het korps gemaakt worden, burgers moeten daarbij worden betrokken.

Gedragscode

Sinds 2011 is er een gedragscode bij de politie die stelt dat religieuze geloofsuitingen niet stroken met de neutraliteit van de politie. Een hoofddoekje is daarvan een voorbeeld, maar ook het dragen van een kruisje of een keppeltje is niet toegestaan. In Frankrijk is dat ook zo, al gaan ze daar nog een stapje verder. Daar zijn alle religieuze uitingen uit het publieke domein gehaald. Als ambtenaar mag je dus nooit een kruisje, keppeltje of hoofddoek dragen. Dat geldt voor de rechter, maar ook voor de schoonmaker van de rechtbank. In Engeland en New York is het juist andersom: daar heeft de politie zelfs een bijpassende hoofddoek voor agenten.

De Amsterdamse politiek werd donderdag overvallen door het nieuws, en is verdeeld. „We maken ons zorgen en we zijn hierdoor een beetje overvallen", zegt VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok tegen Het Parool. „We hebben de scheiding tussen kerk en staat, die afspraak geldt in het hele land. Ik zie niet in waarom we daar hier van af moeten wijken." GroenLinks is genuanceerder, en geeft aan dat het gek is dat gemeenteambtenaren wel een hoofddoek mogen dragen en agenten niet.

Verschillend beleid

In 2012 promoveerde Hana van Ooijen op onder andere dit onderwerp. Ze onderzocht in hoeverre staatsneutraliteit en religieuze symbolen dragen met elkaar samengaan. Tegen de website Binnenlands Bestuur zei ze destijds in een interview: „[Staatsneutraliteit] betekent in de kern dat de staat neutraal moet handelen, maar beide soorten beleid zijn mogelijk: uniform of pluriform.”

„Wij hebben geen uniforme opvatting over de staat. In verschillende functies kun je verschillend beleid voeren. Een agent achter een bureau is anders dan een agent op straat. Uit de huidige gedragscode spreekt de zoektocht naar de juiste balans tussen het belang van religieuze vrijheid van de functionaris en de plicht om neutraal te zijn.” Ook kaart ze in het interview nog een ander punt aan: „Zo is het de vraag hoe er moet worden opgetreden tegen een agent die een baard laat staan uit religieuze overwegingen.”

Den Haag

Uiteindelijk gaat het in Amsterdam dus vooral nog om het in gesprek gaan met elkaar over deze mogelijke beleidswijziging. Daarna is het waarschijnlijk niet aan de gemeente om te beslissen, maar aan Den Haag. Die moet uiteindelijk bepalen of er een aanpassing komt aan het politie-uniform.

BEKIJK OOK


likedislike
user_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avataruser_ac51d01280c3803d2a78c5007c9299cca8fbb16e_avatar

Views

89

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Ter illustratie. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

19 JUN 2018

Een ‘sluipmoordenaar die op elk moment kan toeslaan’. Zo noemt de 26-jarige student Film- en Televisiewetenschap Matthijs Meulblok zijn burn-out, die hij naar eigen zeggen pas sinds een paar weken echt heeft overwonnen. Matthijs studeert nu én heeft een parttime-baan, iets wat slechts een jaar geleden nog niet mogelijk was.

„Dat is anderhalf jaar geleden ontstaan, dat ik tegen een burn-out zat. Heel simpel gezegd wilde ik te veel doen en stond er te veel druk op me”, vertelt Matthijs. „Na een aantal therapiesessies kwam uit dat ik eigenlijk een soort onderliggende angst heb om eenzaam te worden. Daarom wil ik me altijd laten zien en mezelf bewijzen. Daar komt een ambitie uit voort die ook wordt gevoed door de huidige maatschappij: we willen onszelf zo goed mogelijk laten en het beste uit onszelf halen. Daar ben ik helemaal niet op tegen, maar ik merk dat je zo in een negatieve spiraal terecht kan komen als niemand je tegenhoudt of voor de gevaren doet waken.”

'Je blijft maar doorgaan, ook al kun je niet meer'

Matthijs Meulblok. / Saskia Koopmanschap


Views

2k+

Marit (29) heeft één hand, maar kan gewoon alles
Likeability of 6

Marit (29) heeft één hand, maar kan gewoon alles

Marit Smit. Foto: Daisy fotografie

Foto van 'Rosan de Vos'

14 JUN 2018

„Mensen gaan er altijd vanuit dat we niets kunnen, dat we zielig zijn en dat ons leven vast heel zwaar is”, vertelt Marit Smit (29). „Maar vrijwel iedereen die ik ken met een handicap heeft echt een prima leven.”

Marit is geboren zónder linkerhand en heeft daardoor redelijk wat bekijks. „Als je geen handicap hebt, ga je er natuurlijk niet heel bewust mee om. Maar als je iedere dag vragen krijgt en iedere dag nagestaard wordt, is dat best heftig. Zo vragen mensen soms aan mij: ‘Kun je wel fietsen?’ Maar hoezo zou ik niet kunnen fietsen? Ik heb toch twee benen en één hand?”

Marit (29) heeft één hand, maar kan gewoon alles

Marit Smit. Foto: Daisy fotografie


love
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_23e6af6a350ab783f4f8f0c29e016ff2c79d2a2e_avatar

Views

3k+

Uitdaging: ruilde Metro 49 items op Pinkpop?video icon
00:00

In samenwerking met ASUS

2 UUR

Uitdaging: ruilde Metro 49 items op Pinkpop?

Ga met een item naar Pinkpop en ruil deze – wegens 49 festivaledities – liefst 49 keer! Metro’s verslaggever Nathan de Vries ging deze uitdaging zaterdag in het zonovergoten Landgraaf aan.

Metro en ASUS, dat onder meer laptops en smartphones produceert, riepen lezers op een uitdaging voor Nathah op Pinkpop te verzinnen. Dit om Nathan met de nieuwste ZenFone 5 het festivalterrein op te sturen.

Selfiewedstrijd

Behalve 49 items ruilen moest hij ook nog eens 49 festivalselfies scoren. Dit als aftrap van een festivalselfie-wedstrijd, ook van ASUS en Metro. Wie deze zomer een selfie op een festival schiet, maakt kans om de ZenFone 5 die Nathan in zijn handen heeft te winnen. Wil je meedoen? Post je foto dan op social media, sowieso op Instagram, met de hashtags #festivalselfie en #ZenFone.

Lukt het Nathan?

Lukt het Nathan om 49 items te ruilen op één dag Pinkpop? Dat zie je in de video. Dat hij de ene selfie na de andere met de ZenFone 5 maakt, zoveel is in elk geval wel duidelijk. De smartphone die net uit is, heeft overigens twee unieke eigenschappen die Nathan op het festival goed van pas kwamen. De ZenFone 5 gaat slim met zijn accu om en heeft daarom een lange batterylife. Bovendien heeft hij niet één maar twee verschillende camera’s, die voor jou denken en het mooi fotograferen heel eenvoudig maken.


Views

100+

'Spanje op sommige punten feministischer dan wij'

Premier Pedro Sánchez en alle vrouwelijke ministers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

7 JUN 2018

Als je aan Spanje denkt, zal dat wellicht niet direct het land zijn waarbij je denkt dat ze voorop lopen wat betreft vrouwenemancipatie. Toch presenteert premier Pedro Sánchez van de socialistische partij PESO een regering, waarin een beduidende meerderheid vrouw is.

Onderschatting

Op de Spaanse bordesfoto worden maar liefst elf van de zeventien plekken bezet door vrouwen. Afgelopen herfst bij Rutte III waren dat er slechts zes van de zestien. ,,In Spanje zijn ze feministischer dan wij denken. Dat wordt door Nederlanders nog wel eens onderschat. En op sommige punten loopt Nederland achter", zegt Spanje-kenner Chris van der Heijden tegen Metro.


Views

1k+

De elektronicazaak als dagelijks uitje
Likeability of 6

De elektronicazaak als dagelijks uitje

Jack Reijffers.

In samenwerking met BCC

GISTEREN

Nederlanders komen gemiddeld 1,2 keer per jaar in een elektronicawinkel, zo wijst onderzoek uit. Maar er zijn bijzondere uitzonderingen. Sommige mensen komen er zelfs vaker dan in de supermarkt.

Met de opkomst van het online shoppen wordt het weleens vergeten, maar fysieke winkels hebben nog wel degelijk een belangrijke functie in onze maatschappij. Ze vormen ontmoetingsplekken waar klanten terechtkunnen voor service, maar ook voor een gezellig praatje. Het filiaal van BCC in het Limburgse Beek is zo’n winkel die meer is dan een plek voor aan- en verkopen.

Functie in de buurt


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_bf470001daf785496b4aeccda54e415471fe8219_avatar

Views

1k+

Waarom PRIMA een effectief anti-pestprogramma is

Waarom PRIMA een effectief anti-pestprogramma is

Tijdens de lessenserie bekijkt de docent met de leerlingen verschillende situaties Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

24 MEI 2018

Pesten wordt op veel Nederlandse basisscholen aangepakt met speciale anti-pestprogramma’s, maar uit gezamenlijk onderzoek van vijf universiteiten en het Trimbos Instituut blijkt dat veel van die methodes amper effect hebben. Vier programma’s werken wel, Metro licht er een uit: PRIMA.

„Het belangrijkst bij PRIMA is dat er voor de interventie samen wordt gewerkt. Van verschillende kanten wordt het pesten aangepakt. Dus niet alleen voor het kind en de school, maar ook voor de ouders”, vertelt Patricia Bolwerk van Stop Pesten Nu. „Wat hier ook heel goed werkt, is dat de sancties van tevoren voor iedereen helder zijn. Ik denk dat daarin een groot verschil zit ten opzichte van andere interventies.”

Rollen


Views

1k+

5 vragen over de nieuwe Privacywet. / ANP

5 vragen over de nieuwe Privacywet

Een stockproductie van de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR). Vanaf 25 mei gaan privacywaakhonden als de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) streng controleren of bedrijven en organisaties wel aan de wet voldoen. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

22 MEI 2018

Over enkele dagen zal er in de gehele Europese Unie een nieuwe privacywet in werking treden. De bedoeling van deze algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is dat het de burgers van de EU een betere bescherming kan bieden tegen inbreuk op hun privacy.

Maar wat de wet precies voor gevolgen gaat hebben is voor de meeste mensen vooralsnog onduidelijk. Daarom besloot Metro om opheldering te vragen aan David Janssen, analist online veiligheid bij de VPN-gids, en Güven Erkaslan, jurist privacyrecht. Zij proberen aan de hand van vijf vragen duidelijkheid te verschaffen.

1. Wat is de AVG precies?


Views

2k+

Lege bak gespot en mis jij Metro? App het ons!

Balen! Geen Metro om mee te pakken. Even appen. ©ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De bakken op de stations worden iedere werkdag in alle vroegte gevuld met de leukste krant van Nederland. Hier gaat een gigantische logistieke operatie achter schuil die uniek is in Nederland. Elk station krijgt een bepaalde hoeveel kranten. Maar hoe bepaal je eigenlijk op welk station hoeveel Metro’s komen? Dat is soms best lastig in te schatten. Op sommige stations gaat het wel heel erg hard. Dan is het nog maar half acht en dan zijn de bakken leeg. Niet leuk.

Omdat miljoenen paar ogen meer zien dan wij, vraagt Metro om jouw hulp. Samen zorgen we ervoor iedereen een dé krant voor onderweg kan meepakken. Baal jij ervan dat er op jouw station ’s ochtends geen Metro beschikbaar is? Laat het ons weten! Hoe? Door een appje te sturen met de foto van de groene bak en de naam van het station naar 06-83521671.

Met jouw hulp gaan we de krant nog beter verdelen over de stations. Zo zal niemand meer ongewenst zonder Metro zitten in de ochtendspits.


Views

400+

Gespreid examen doen: een voordeel of juist niet? / ANP

Gespreid examen doen: een voordeel of juist niet?

De eindexamens zijn weer begonnen. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

15 MEI 2018

De eindexamens zijn maandag weer van start gegaan. Ook dit jaar zullen duizenden middelbare scholieren hun hersens laten kraken bij het zien van ingewikkelde wiskundige vraagstukken, het uitpluizen van Franse teksten, en het achterhalen van de juiste scheikundige formule. Maar wat als het niet nodig zou zijn al deze examens in dezelfde week te proppen?

De VO-raad, de vereniging voor middelbare scholen, bracht gister een verklaring naar buiten waarin zij pleit voor gespreide toetsmomenten gedurende het schooljaar, in plaats van één bomvol centraal-examen.

Flexibeler


Views

1k+

Kind van gescheiden ouders: ‘Ik wilde hem niet zien'
Likeability of 5

Kind van gescheiden ouders: ‘Ik wilde hem niet zien'

Yannick (26) vertelt over de scheiding van zijn ouders. Foto: Yannick La Gordt Dillié

Foto van 'Rosan de Vos'

1 MEI 2018

„Ik was 18 toen mijn ouders gingen scheiden. Mijn vader bleek een affaire te hebben, voor mijn moeder was dat een breuk in het vertrouwen. Ik weet het nog als de dag van gisteren, woedend was ik”, vertelt Yannick La Gordt Dillié (26) aan Metro. „Het vertrouwen in mijn vader was ik kwijt, ik wilde hem een hele tijd niet zien.”

Per jaar maken duizenden kinderen in Nederland een scheiding mee. In 2016 ging dit om maar liefst 53.000 kinderen. Momenteel woont dertig procent van de vijftienjarige kinderen niet meer bij beide ouders, terwijl dit eind jaren ’90 nog om twintig procent ging, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit terwijl een scheiding een enorme impact heeft op de kinderen. „Als je als ouders de handtekening onder de scheidingsconvenant zet, is het lot van de kinderen ook meteen bezegeld”, vertelt gezinscoach en mediator Gideon de Haan tegen Metro.

Hoe de scheiding ook in zijn werk gaat, voor kinderen is het altijd lastig. „Als kind wil je geen partij kiezen”, vertelt de Haan. „Je wil allebei je ouders blijven houden en het met allebei de ouders leuk hebben.” Maar midden in een scheiding kan het er nogal onvriendelijk aan toegaan. „Dat doet de kinderen pijn. Mensen denken vaak dat kinderen heel veerkrachtig zijn en dat ze er vrij snel weer bovenop komen, maar kinderen worden zomaar tot deze situatie gedwongen.”


like
user_4f74404226a1ac0aaf314fe86cdf6166fc98419b_avatar

Views

500+

‘Je gaat ook naar seksshops voor een stukje advies’

‘Je gaat ook naar seksshops voor een stukje advies’

Seksshops hebben volgens deze medewerkers niets te vrezen van de online winkels. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

25 APR 2018

„We hebben allemaal nieuwe spullen binnengekregen, dus vandaag heb ik het erg druk.” Medewerker Rocco de Jager zit zoals wel vaker in zijn zwarte werkoverhemd de schappen van erotiekwinkel Miranda XXL in Utrecht te vullen. Hij herkent zich niet in het beeld dat seksshops als Miranda terrein verliezen aan online winkels. Volgens De Jager gaan de zaken nog altijd goed.

„Er komen hier veel mensen van allerlei groepen”, zegt de kale, gebrilde man tegen Metro. „Je ziet hier mensen van 18 en er komen ook senioren in de winkel. Hoewel ik wel moet zeggen dat het aantal jongeren steeds meer toeneemt.”

Welkom


Views

500+

Likeability of 5

Jongeren vertonen extreem veel risicovol gedrag

Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

24 APR 2018

Veel alcohol drinken, blowen, roekeloos rijden en onnodig veel geld uitgeven: een kwart van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar neigt naar erg risicogedrag. Dat blijkt uit onderzoek dat TeamAlert heeft laten uitvoeren door MWM2. Een conclusie waar menig Nederlander even van achter zijn oren kan gaan krabben. Is 25 procent niet veel te veel?

Studentengedrag?

„Nee, want het gaat in dit geval echt om het overmatige gebruik”, laat Hannah Hamans, persvoorlichter van TeamAlert weten aan Metro. „We hebben het dan ook over alcohol drinken onder je achttiende of onder invloed in de auto stappen.” Risicogedrag omvat volgens Hamans ook het maken van onnodige schulden, appen in de auto, spijbelen, opzettelijk de wet overtreden, vechten, stelen, wiet roken of joyriden. Ookwel gedrag dat tot eventueel ongezonde, onveilige of ongelukkige keuzes kan leiden.


like
user_2907a435c169588b5ee9632bad423f086d733f39_avatar

Views

600+

Kinderen zouden vaker buiten moeten spelen

Kinderen zouden vaker buiten moeten spelen

Het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt is in vijf jaar drastisch gedaald, blijkt uit onderzoek van Jantje Beton. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

17 APR 2018

Enzo Knol plaatst elke dag om 16:00 uur een nieuwe video op YouTube, STUK TV overdondert je driemaal in de week met populaire filmpjes en met enige regelmaat is er weer een nieuwe game uit voor de pc, tablet of smartphone, waar je urenlang zoet mee bent. Kortom, er is altijd wat te doen. Daar waar (groot)ouders vroeger massaal naar buiten gingen, spelen kinderen nu ook veel binnen.

Het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt is in vijf jaar drastisch gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Jantje Beton. Sinds 2013 is het aantal kinderen dat iedere dag buiten speelt gedaald naar 14 procent. 30 procent speelt nooit of maar één keer in de week buiten, vijf jaar geleden speelde nog maar 20 procent van de kinderen zelden buiten. Kortom, van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buiten spelen.

Kinderen zouden vaker buiten moeten spelen.

Buiten spelende kinderen. Foto: Colourbox


Views

700+

Een wethouder van 21 in Brabant, verstandig of niet? / ANP

Een wethouder van 21 in Brabant, verstandig of niet?

De Raadzaal van de gemeente Den Haag. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

11 APR 2018

In de gemeente Sint-Michielsgestel in de provincie Noord-Brabant is geschrokken gereageerd op de benoeming van Peter Raaijmakers (21) als wethouder in het college. Raaijmakers zou met zijn 21 jaar de jongste wethouder ooit worden.

Iemand van 21 zou de verantwoordelijkheid niet aankunnen, en het gebrek aan ervaring spreekt ook niet in zijn voordeel, aldus de Raad. Raaijmakers zelf reageerde laconiek op de kritiek en gaf aan er vertrouwen in te hebben.

Ervaring


Views

500+

Rookverbod door overheid: betutteling of niet? / ANP

Rookverbod door overheid: betutteling of niet?

Een vrouw rookt in sigaret bij een verbod sticker. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

9 APR 2018

Dat roken ongezond is weten we al lang, tot voor kort was het aan een ieder hier rekening mee te houden of niet. Al in 2008 werd het rookverbod voor de horeca ingevoerd, maar dat belette de roker niet veelvuldig gebruik te maken van de aanwezige rookruimten. Afgelopen week besloot het kabinet ook deze ruimten te verbieden.

In navolging hiervan riep de antirookbeweging op dit verbod uit te breiden naar openbare ruimten. Het kabinet maakte vervolgens maandag bekend er naar te streven binnen twee jaar een einde te maken aan rookruimtes in openbare gebouwen.

Zal het rokers helpen?


Views

600+

Mindervalide voelt zich vaak niet veilig op festival

Mindervalide voelt zich vaak niet veilig op festival

De regels moeten aangescherpt worden. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

3 APR 2018

Jonge mindervaliden hebben een brandbrief gestuurd naar de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Zij stellen dat de nieuwe veiligheidsregels op festival ,die sinds 1 januari van kracht zijn, aangepast moeten worden. „Festivalterreinen zijn op dit moment gewoon niet veilig genoeg voor rolstoelgebruikers.”

Brandbrief

De 23-jarige Nick Bootsman is een van de initiatiefnemers voor het sturen van de brandbrief. Hij is werkzaam als zelfbenoemd ‘manusje van alles’ voor de jongerenorganisatie ‘Wij staan op’. De organisatie maakt zich hard voor de rolstoelgebruikers in Nederland. Nu het festivalseizoen weer start, trekken zij aan de bel: fijn dat er nieuwe regels zijn en dat festivalorganisaties zich eraan houden, maar ze zijn nog lang niet toereikend genoeg.


Views

100+

Vol overgave voor de klas: 'ik wist het meteen'

Vol overgave voor de klas: 'ik wist het meteen'

Foto: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

28 MRT 2018

Donderdag voeren onderwijsbonden actie voor een betere cao in het voortgezet onderwijs. Docenten pleiten voor een salarisverhoging van 3,5 procent en vooral: een minder hoge werkdruk. Een kwart van het personeel kampt met burnoutklachten, aldus de Algemene Onderwijsbond. Ondanks de onvrede over de voorwaarden, zijn er nog steeds mensen die vol overgave kiezen voor een baan voor de klas. Direct na hun studie of later in hun carrière. Gelukkig maar, want bevlogen docenten zijn hard nodig. Metro sprak twee jonge enthousiastelingen over hun switch naar onderwijs.

Susan Verschuren (30) zit in het derde jaar van de HBO-Lerarenopleiding Nederlands

Susan Verschuren


Views

200+

'Driekwart wil vluchtelingen opvangen? Echt niet!'

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2018

„Veel callcenters weten me te vinden, maar voor zulke enquêtes weten ze me nooit te vinden." 

„Wie hebben ze geïnterviewd dan? De vluchtelingen zelf."

Het zijn slechts een paar van de Facebook-reacties die dinsdagochtend binnenstromen onder het bericht dat driekwart van de Nederlanders openstaat om vluchtelingen te ontvangen. De mening op sociale media lijkt haast omgedraaid ten opzichte van de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Views

300+

‘Vast’ in je huurhuis: ‘Kopen is niet te doen’
Likeability of 5

‘Vast’ in je huurhuis: ‘Kopen is niet te doen’

Lukt het je maar niet om een woning te kopen? Je bent niet de enige. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

26 MRT 2018

Je bent afgestudeerd en hebt een leuk inkomen, maar je hebt nog geen koophuis. Sommige huurders zullen dat niet willen, maar veel mensen willen wel de stap naar het kopen van een eigen woning zetten. Maar dat lukt vaak niet: veel mensen zitten ‘vast’ in hun huurhuis, omdat kopen onmogelijk blijkt.

Vandaag publiceert ING een index waaruit blijkt dat bijna 75 procent van de starters liever een huis zou willen kopen, zo meldde De Telegraaf.. Maar 15 procent van de huurders is tevreden met het huis waar hij of zij nu in woont. Maar door de stijgende huizenprijzen, het krappe aanbod en de strikte voorwaarden voor banken kunnen zij het geld niet bij elkaar krijgen om een huis te kopen.

Tweeënhalve ton


lovedislike
user_fd862dcb32076c9991dcaceb1b0cb7b9f9bbc487_avataruser_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

200+