Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Good vibes 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Meer dan duizend Paddington-knuffels voor koningin Elizabeth gaan naar goed doel

Britten legden meer dan duizend Paddington-beertjes en knuffels neer bij koninklijke gebouwen, nadat koningin Elizabeth vorige maand overleed. Al deze knuffels worden nu gedoneerd aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kwetsbare kinderen.

Barnardo’s, zoals het goede doel heet, zal de komende tijd bedolven worden onder alle Paddington-knuffels. Alle knuffelberen die de Britten bij koninklijke gebouwen neerlegden, worden namelijk aan deze instelling gedoneerd, zo meldde Buckingham Palace gisteravond. En daar komt behoorlijk wat bij kijken, want álle knuffels moeten eerst professioneel gereinigd worden, voor ze naar de organisatie gestuurd kunnen worden.

Paddington op de thee bij koningin Elizabeth

Paddington is sinds de viral video van afgelopen juni, waarin de beer op de thee ging bij koningin Elizabeth, ongekend populair. In de video is te zien hoe Elizabeth en Paddington samen thee drinken. Paddington bedankte de koningin voor alles, waarop Elizabeth „dat is erg aardig”, antwoordde.

Vlak na het overlijden van de koningin bedankte Paddington haar nog een keer. „Bedankt mevrouw, voor alles”, twitterde de beer.

Door de viral video besloten veel Britten koningin Elizabeth na haar overlijden een laatste groet te brengen door een Paddington-beertje en een marmelade-sandwich – bekend uit de verhalen van Paddington – bij de koninklijke gebouwen neer te leggen.

Voor Westminster Hall in Londen, waar de kist van koningin Elizabeth stond, ontstond een kilometerslange rij. Duizenden Britten waren bereid om uren in de rij te staan om een glimp van de kist op te vangen.

Buckingham Palace riep op om geen knuffels mee te nemen

Maar ook bij de parken bij Buckingham Palace was het ongekend druk. Er werden zoveel knuffelbeertjes neergelegd, dat de beheerders van de parken mensen opriepen om alleen nog maar bloemen mee te nemen, omdat de knuffels en zakjes met marmelade-sandwiches niet goed zijn voor het milieu en de sandwiches moesten worden weggegooid.

Ook kreeg Buckingham Palace meer dan 50.000 condoleancebrieven. Het zogenoemde Correspondence Team van Buckingham Palace beloofde alle brieven te lezen.

Druppel bloed leidt tot arrestatie in 33 jaar oude moordzaak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer dan duizend Paddington-knuffels voor koningin Elizabeth gaan naar goed doel
Sluiten