Judith Tielemans
Judith Tielemans Good vibes 15 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Winterdip? Zeker niet: naar deze tien dingen kun je alvast uitkijken

We kunnen er niet onderuit: kouder weer begint langzaam ons land binnen te dringen. Waar we vorige week nog heerlijk in de zon zaten, beginnen de eerste herfstige buien ons te verwelkomen. De zomer is écht voorbij, maar de herfst en winter zijn stiekem ook best leuk, toch?

Metro somt tien dingen op waar je naar uit kunt kijken nu de koudere temperaturen voor de deur staan.

Winterdip? Nee joh, hier kun je naar uitkijken

Schaatsen

Kunnen we ons allemaal nog de geweldige dagen herinneren in februari vorig jaar? Het vroor toen plots zo lang, dat het hele land getrakteerd werd op natuurijs. En dus trok half Nederland zijn schaatsen uit de kast om erop uit te trekken. Of je nou schaatst op de grachten van Amsterdam of een natuurplas bij jou in de buurt: deze sport uitoefenen in de natuur is altijd geweldig.

Spelletjes spelen

Wanneer de temperaturen zakken, gaan we met z’n allen automatisch meer binnen leven. En wat is er dan gezelliger dan een spelletje spelen met je beste vrienden of met je familie?

Kerstdagen

Nog 101 nachtjes slapen en dan zijn de kerstdagen weer een feit. Dé tijd van het jaar om gezellig te eten met je familie, een discussie te voeren met die vervelende oom en om lekker op de bank kerstfilms te bingen met je broer of zus. Kijk jij er al naar uit?

Kouder weer én sneeuw

Oké laten we eerlijk zijn: de winter in Nederland kan best pittig aanvoelen. Weinig daglicht, koude dagen en grijze luchten. Maar soms hebben we ook van die magische dagen waarin er geen regen uit de lucht komt, maar sneeuw. En dan is het feest voor zowel jong als oud. Hoi winter wonderland! Zo intens als onderstaande video zal het niet zijn, maar een klein beetje sneeuw is al erg fijn.

Herfstwandelingen

Maar voordat die sneeuw uit de lucht valt, zullen de bladeren eerst nog van de bomen moeten vallen. En dat is ieder jaar weer een bijzonder spektakel, waarbij de bladeren van groen naar rood kleuren en je de meest magische herfstwandelingen kunt maken door het bos. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar bijzondere paddenstoelen of laat je simpelweg betoveren door alle mooie kleuren.

Wintersport

Voor liefhebbers van de wintersport is er goed nieuws te melden uit de Franse bergen: in de Alpen kan het dit weekend op grote schaal wit kleuren. Zo kan er volgens Weeronline in Tirol plaatselijk 40 centimeter vallen. Op sommige plekken kun je al vanaf december terecht om op je ski’s of je snowboard te stappen. Dat duurt helemaal niet lang meer!

In cafés opwarmen met warme chocolademelk

Het fijne aan koude dagen? Dat is om je weer op te warmen bij een lekker heet drankje, zoals een thee of warme chocolademelk. Ook fijn: speciaalbiertjes drinken bij een bruin café, of naar een jazzavond gaan en daar rode wijn drinken. De keuze is reuze!

Sinterklaasintocht

Nu de temperaturen steeds meer dalen, komt ook de tijd met Diewertje Blok weer op ons af. Zeg maar hallo tegen het Sinterklaasjournaal en de Sinterklaasintocht!

Onder een dekentje bij het haardvuur kruipen

Laat de dagen van niets doen maar beginnen! Of als je toch iets wilt doen: brei eens ‘n trui, start een filmmarathon of schrijf een brief naar je geliefde (of een vriend). Al deze activiteiten kunnen onder een dekentje, terwijl je bij het haardvuur zit.

Kouder weer? Bestel een pumpkin spice latte!

Ze mogen weer besteld worden: de pumpkin spice lattes. Voor de ene persoon een onbekend begrip en de ander een absolute favoriet in de herfstdagen. Een pumkin spice latte is geen gewone latte: hier zit namelijk pompoen in verwerkt, maar ook verschillende kruiden zoals kruidnagel, kaneel en speculaaskruiden.

Binnenkijken in een peperdure replica van de skivilla uit James Bond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Winterdip? Zeker niet: naar deze tien dingen kun je alvast uitkijken
Sluiten