Pim Pauwels
Pim Pauwels Good vibes 10 apr 2022

‘Strooiheld’ Mitchel rent Rotterdamse marathon en livestreamt hele route

Wie niet bij de gezelligste marathon van Nederland kan zijn, hoeft niet te treuren. Want ook op de bank, op de zolderkamer of in bed is de Rotterdamse marathon zo te volgen dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. En wel via een ultravrolijke Rotterdamse hardloper, die de hele route livestreamt op YouTube.

Het gaat om Michel Viljeer, die zichzelf ook wel de ‘Rotterdamse glimlach‘ noemt. De übervrolijke Rotterdammer is uitvoerend coördinator gladheidsbestrijding bij Gemeente Rotterdam en stal in die rol al eens de show in Op1. Terwijl de meeste Nederlanders vorig jaar binnen zaten te mopperen tijdens code rood, ging hij juist de straat op. Een filmpje op de besneeuwde snelweg ging viral, waardoor Op1 de Rotterdamse ‘strooiheld’ uitnodigde.

En ook nu steelt Mitchel Viljeer de show tijdens de marathon van Rotterdam. Zie hieronder de livestream.

Mitchel: ‘Ik zeg: allemaal kijken vanaf je zolderkamert’

Vanaf zijn Instagram-account bracht Mitchel zijn volgers de afgelopen dagen alvast in de stemming voor de livestream. „Woehoe! Aanstaande zondag de marathon van Rotterdam. En ik neem jullie mee, via een livestreampie op Dumpert. Daar kunnen jullie 4,5 uur lang met mij meekijken. Kijk mee vanuit je zolderkamert, of waar dan ook. Ik ga trainen, adios”, zei hij, met duidelijke Rotterdamse tongval.

Het is lang niet de eerste van Mitchel Viljeer. Het ‘blije ei’ deed vorig jaar in oktober ook al mee. De Dumpert-held kreeg toen voor zijn aftermovie massaal de complimenten van de zogenoemde reaguurders. „Dit is één van die zeldzame mensen, die zo oprecht vrolijk zijn dat het besmettelijk is, hier word je toch vrolijk van? Lekker hoor!”, schreef iemand.

Meerdere marathonrecords verbroken

Mitchel is een van de ruim 18.000 hardlopers die om 10.00 uur zijn begonnen aan de hele marathon in de Maasstad, met de start aan de voet van de Erasmusbrug. Een scheepshoorn dient als startschot, want de organisatie vond de gebruikelijke kanonschoten ongepast vanwege de oorlog in Oekraïne.

Abdi Nageeye won de marathon van Rotterdam in een Nederlands record. De 33-jarige Nederlandse winnaar van olympisch zilver kwam na 42,195 kilometer als eerste over de finish op de Coolsingel in 2.04.56. Hij dook daarmee ruim onder de 2.06.17 die hij drie jaar geleden in Rotterdam liep.

Nienke Brinkman heeft in de marathon van Rotterdam het negentien jaar oude Nederlands record verbeterd. De 28-jarige atlete zette aan de finish op de Coolsingel de klok stil op 2.22.51. Ze liep daarmee de 2.23.43 van Lornah Kiplagat uit de boeken. De Nederlandse langeafstandloopster Kiplagat liep die tijd in 2003, in de marathon van New York.

Rotterdamse strooihelden stelen de show in Op1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Strooiheld’ Mitchel rent Rotterdamse marathon en livestreamt hele route
Sluiten