Judith Tielemans
Judith Tielemans Good vibes 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse producer wil lied opnemen met ‘Frozen-meisje’ in Kiev

De Nederlandse muzikant en producer Wiebe Bokma de Boer heeft contact gezocht met het meisje in de schuilkelder in Kiev, dat afgelopen weekend viral ging met haar vertolking van de Frozen-hit Let it go. De 46-jarige Nederlander heeft Amelia gevraagd of zij met hem een lied wil opnemen om aandacht te vragen voor de situatie van de Oekraïners. Bokma de Boer kwam via Facebook in contact met de eigenaresse van de schuilkelder waar het liedje werd opgenomen.

„Ik zag het filmpje afgelopen weekend, zoals zoveel mensen”, vertelt Bokma de Boer. „En het greep me naar de keel. Ze heeft dezelfde leeftijd als mijn dochter en ziet er ook nog eens hetzelfde uit. Ik móest iets doen.”

De producer, van wie de artiestennaam Magnolia Leaf is, plaatste op Twitter een oproep om in contact te komen met de – toen nog naamloze – jonge zangeres. Zijn bericht kreeg snel duizenden likes en retweets en werd opgepakt door diverse buitenlandse media, waaronder vakblad Variety.

Frozen

De Nederlander, die in het verleden onder meer tekst en muziek schreef voor Guus Meeuwis, begon na talloze aansporingen op Twitter zelf te zoeken op Facebook of hij meer informatie kon vinden over de locatie waar het meisje zat toen ze Let it go zong. Dit lukte hem na een paar uur zoeken. Via de eigenaresse van de schuilkelder heeft Bokma de Boer nu contact met de ouders.

„Ik stuur haar vanmiddag een demo van een nummer dat ik heb geschreven over de oorlog”, legt hij uit. „Ik hoop dat ze de tekst en muziek mooi vindt en het lied wil inzingen op een iPhone. Als alles lukt, wil ik het nummer produceren en zo snel als kan online zetten.”

Een stem voor Oekraïne

Bokma de Boer hoopt dat zijn plan goed uitpakt en dat het lied viral gaat. „Ik hoop dat Amelia een stem kan worden voor de kinderen in Oekraïne”, zegt hij. „Het gaat om haar. Het is een musical-achtig lied over een kind dat hoop en inspiratie zoekt in een moeilijke tijd.” Vermoedelijk koppelt hij er ook een inzamelingsactie aan, voor Giro555: „Als het lied geld gaat opleveren, gaan alle opbrengsten naar de mensen van Oekraïne.”

Hoe haalbaar zijn idee is, durft hij niet te zeggen. De communicatie met de schuilkelder – en dus met Frozen-meisje Amelia – verloopt niet soepel. „Ze zitten in oorlogsgebied, dus ze hebben regelmatig geen beschikking over internet. Zowel de stroom als de wifi vallen vaak uit. Maar ik doe mijn uiterste best dit voor elkaar te boksen. Ik wil dat ze weet dat ze gehoord is en dat we aan haar denken.”

Alle Metro-artikelen over de oorlog in Oekraïne lees je hier.

Situatie rondom Tsjernobyl verslechtert: ‘Oorlog brengt heel Europa in gevaar’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse producer wil lied opnemen met ‘Frozen-meisje’ in Kiev
Sluiten