Mark Hofman
Mark Hofman Reizen 17 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Disney bouwt een volledig dorp zodat jij nooit meer naar huis hoeft

Pluto, Mickey Mouse, Buzz Lightyear, Spider-Man en Luke Skywalker: de Disney-gerelateerde personages komen allemaal tot leven in Disneyland. Een magische wereld waar menig bezoeker niet meer vandaan wil. En dat hoeft in de toekomst ook niet meer.

Disney heeft vandaag bekendgemaakt dat het bezig is met de ontwikkeling van een heel dorp. Storyliving by Disney, zo noemt het bedrijf het. De echte diehard fans hoeven dus never nooit meer uit de magische wereld van hun favoriete personages te stappen.

Disney werkt aan een volledig dorp

„Beeld jezelf een energieke samenleving in op een plek waar de warmte en charme van een kleine stad worden gecombineerd met de schoonheid van een resort.” Dat is precies wat Helen Pak, executive van Experiences and Products bij Disney, voor zich ziet bij het project. Storyliving by Disney moet ervoor zorgen dat de juiste balans tussen het dagelijks leven en het vakantiegevoel gevonden wordt.

Dinseyland thuis Disney
Hip plekje. Afbeelding: Disney

Prachtige villa’s, een oase aan rust én meertjes met water dat nog helderder is dan in je mooiste dromen. Het is precies wat Disney voor ogen heeft als het kijkt naar de toekomst. Inwoners krijgen toegang tot de vele winkels, entertainment-mogelijkheden en verschillende restaurants. Daarbij wordt er ook voor gezorgd dat het dorpje voorzien wordt van Disney-gerelateerde elementen, met een groot entertainmentgehalte als focuspunt.

Aftrap Disney-dorp in Californië

Er zullen in de toekomst veel verschillende dorpen van Disney uit de grond worden gestampt, maar het wereldberoemde bedrijf begint met Cotino. Dit dorpje bestaat uit 1900 verschillende huizen en is gevestigd in Rancho Mirage. Deze stad ligt in de Coachella Valley in Californië en is niet voor niets uitgekozen. Het is namelijk het gebied waar oprichter Walt Disney ook daadwerkelijk gewoond heeft.

Hoe duur de huizen worden en vanaf wanneer er daadwerkelijk gewoond kan worden is nog niet bekend. Op dit moment zijn er, zoals je in de bovenstaande video kunt zien, alleen plannen onthuld.

Niet de eerste keer

Het idee van wonen in de wereld van Disney zal voor veel fans als de absolute droom klinken. Maar waar het idee en het concept veelbelovend is, moeten we wel een kleine slag om de arm houden. Het is namelijk niet de eerste keer dat Disney met zulke plannen komt.

In 1996 opende het bedrijf de poorten van Celebration: een community in Florida dat dichtbij Walt Disney World Resort lag. In 2011 opende het bedrijf in dezelfde staat de poorten van Golden Oak. De goedkoopste huizen in dit gebied hadden een prijskaartje van 1,6 miljoen dollar. Ondanks de hoge prijzen waren er alsnog aardig wat mensen die deze kant op verkasten, maar een groot succes was het niet. Beide parken zouden magisch moeten zijn, maar worden ongelooflijk slecht onderhouden. De magie is dus al jaren ver te zoeken.

Walt Disney zelf had ook de droom voor een dergelijk project. Onder de naam Epcot zou de ‘stad van de toekomst’ het thuis moeten worden van veel fans. Er waren veel ambitieuze plannen voor de stad die, achteraf gezien, misschien wel iets té ambitieus waren. De stad werd nooit gebouwd. Wie weet (of hopelijk) wordt dat met Storyliving by Disney anders.

Dit artikel verscheen ook bij Metro’s collega’s van Want.

Game of Thrones-liefhebber? Waan je op de filmsets van Westeros en Winterfell in Ierland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Disney bouwt een volledig dorp zodat jij nooit meer naar huis hoeft
Sluiten