Esther van Dijk
Esther van Dijk Good vibes 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het Koningshuis heeft een nieuwe aanwinst: Mambo!

Leuk dierendagnieuws! De Oranjes hebben er een gezinslid bij: Mambo. Op sociale media stelt het Koningshuis ons voor door middel van een foto, gemaakt door de koning zelf, van de hond.

„Vandaag is het Dierendag! Maak kennis met Mambo, het nieuwste lid van het Koninklijk gezin!”, schrijft het Koningshuis op Instagram en Twitter.

Meer over Mambo

Mambo is een Toy poedel. Toy poedels zijn zeer goede jagers en dol op zwemmen. Kijkend naar de natte krullen van Mambo op de foto is de koninklijke hond ook niet vies van een beetje water. Gelukkig, voor het dier, heeft Paleis Huis ten Bosch een mooie vijver.

Toy poedels zijn, eenmaal uitgegroeid, niet meer dan 30 centimeter hoog. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen. Het zijn echte gezelschapsdieren en houden van aandacht. Nu Alexia in Wales studeert, is er meer tijd voor Mambo, zou je zeggen.

https://twitter.com/Whatsin98501337/status/1444973158700920837

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat Mambo acht maanden oud is en uit een nestje komt. Het is nog niet duidelijk wanneer Mambo bij de familie gaat wonen.

Reacties op Mambo

De reacties op sociale media zijn erg positief en velen vallen over z’n „mooie bos krullen” en z’n „schattige koppie”. Ook wordt er op Twitter gespeculeerd over hoe je de hond moet aanspreken. Waarop iemand reageert: „Uwe braafheid, of Uwe Onbesuisdheid, al naargelang de situatie.”

https://twitter.com/SchiffartJWde/status/1444949267978858497

Ook vallen een aantal mensen over het feit dat het geen hond is uit het asiel.

https://twitter.com/MelMeetsEvil_/status/1444969774753239040

Huisdieren en het Koningshuis

Het Koningshuis is altijd al fan geweest van huisdieren. Willem-Alexander en Máxima hebben nog drie andere honden: de labradors Nala, Skipper & Luna. Willem-Alexander heeft naast honden ook vaak kippen gehad. Tijdens zijn studententijd verzorgde hij kippen én een haan. Vooral met de haan waren de buren wat minder blij.

Bovendien heeft Prinses Beatrix altijd veel honden gehad. Haar lievelingshond was een golden retriever die Joris heette. Grappig om te weten is dat deze naam is afgeleid van Sint-Joris en de Draak. De liefde voor huisdieren is er in het Koningshuis tot op de dag van vandaag.

Kijkers smullen van Heel Holland Bakt Nog Een Keer, maar tja, die winnaar…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.