Julia Osendarp
Julia Osendarp Good vibes 2 sep 2021
Leestijd: 8 minuten

Dit zijn de meest hilarische wilde dieren-foto’s van 2021

De finalisten van de leukste fotowedstrijd van het jaar zijn bekend. De genomineerden van The Comedy Wildlife Photography Awards toveren vast en zeker een lach op jouw gezicht. De hilarische dieren-foto’s zijn weer echte pareltjes.

Deze internationale fotowedstrijd is er eentje met een gigantische gunfactor. Eerder dit jaar mocht Metro een klein voorproefje geven van de eerste inzendingen, maar dat waren er slechts een handjevol. Nu verblijden we je met alle finalisten.

Fotowedstrijd voor meest hilarische dierenfoto’s

Voor wie niet weet wat The Comedy Wildlife Photography Awards zijn, leggen we het uit. Vorig jaar schreven we al over deze zeer sympathieke en humoristische fotowedstrijd. Toen won de brutale en chagrijnige schildpad de eretitel. De competitie ontstond in 2015 op initiatief van de fotografen Paul Joynson-Hicks en Tom Sullam. Het duo begon de fotowedstrijd om natuurfotografie in de spotlights te zetten. Ook hopen zij door middel van humor aandacht te trekken voor het behoud van dieren en hun natuurlijke habitats. Ieder jaar kiest de organisatie voor een goed doel, dat zich inzet voor het wilde dieren-leven. Dit jaar ondersteunt de wedstrijd de organisatie Save Wild Orangutans. Een deel van de opbrengst gaat hier naartoe.

Finalisten Comedy Wildlife Photography Awards

Uit 7.000 inzendingen van over de hele wereld koos de jury 42 hilarische en aandoenlijke dierenfoto’s. Een lachende slang, een uil met een kater of een aap die op zijn edele delen valt. Je kunt hier tot 10 oktober nog stemmen op jouw favoriet. De winnaars worden op 22 oktober bekend gemaakt. Een jury van deskundigen en natuurfotografen beoordeelt de foto’s vanuit zes categorieën. Land, lucht, onderwater, video, portfolio en jonger dan 16 jaar. De grote winnaar mag op safari-reis naar Kenia.

Ga er maar even goed voor zitten, want hieronder vind je ze dan echt. De pareltjes onder de dierenfotografie. En onder de wilde dieren-foto’s delen we ook nog de drie genomineerde korte video’s. Die zijn ook zeker de moeite waard.

De genomineerden dierenfoto’s

 

Genomineerde finalisten voor Comedy Wildlife video

Dit zijn de meest hilarische wilde dierenfoto’s van 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest hilarische wilde dieren-foto’s van 2021
Sluiten