Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 9 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

In dit minuscule vakantiepark kunnen egels ongestoord hun winterslaap houden

Kleine bonsaiboompjes (nog kleiner dan normaal). Een minuscule schommelbank. Minibloempotten en -lantaarnpalen. In het winterslaap vakantiepark voor egels is alles klein, behalve de egels zelf.

De beestjes klauteren nieuwsgierig over het hek, om daarna hun kraaloogjes uit te kijken in hun woonwagentjes. Waar ze straks rustig kunnen gaan slapen, als alle eerste opwinding over hun nieuwe winterslaapplek is gezakt.

Waarom?

In minder dan twee jaar tijd kunnen Britse egels zijn uitgestorven, hebben natuuronderzoekers dit jaar laten weten. Sinds een paar maanden staat het kleine zoogdiertje dan ook op een speciale ’Rode Lijst voor Britse Zoogdieren’, waar onder meer de bever en meerkat op staan.

Winterslaap gevaren

Wanneer de egels hun jaarlijkse winterslaap houden, lopen ze nog meer risico te worden aangevallen door roofdieren of te bezwijken door zware sneeuwval bijvoorbeeld.

Met dit in het achterhoofd, heeft Parkdean Resorts het allereerste winterslaap-vakantiepark voor egels ontworpen. Het heeft met wat fantasie wel wat weg van Madurodam en er is zelfs dubbele beglazing in de woon- en slaapwagens, zodat de beestjes straks ongestoord kunnen rusten. Het doel van het aandoenlijke project is dan ook om deze kleine zoogdieren een veilige plek te geven om te overwinteren.

foto van vakantiepark voor egels
Het eerste vakantiepark waar egels ongestoord hun winterslaap kunnen houden. Foto: Parkdean Resorts

Nog meer winterslaaphuizen

„We moeten nu de hoogste prioriteit geven aan het beschermen van egels, voordat het te laat is”, schrijft een woordvoerder van Parkdean Resorts op hun website. „Voor, tijdens en na de winterslaap moeten veilige plekken creëren voor onze stekelige vrienden.”

Ze moedigen daarom de hele Engelse natie aan om hun eigen winterslaaphuizen in hun tuinen te maken, „om egels de hele winter veilig te houden.”

Lees ook: Deze knuffelhond kan niet van andere honden afblijven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In dit minuscule vakantiepark kunnen egels ongestoord hun winterslaap houden
Sluiten