Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Efteling kijkt uit naar heropening, maar eerst: virtueel wandelen in Sprookjesbos

De Efteling kijkt reikhalzend uit naar heropening van het attractiepark en het beroemde Sprookjesbos.

Premier Mark Rutte blikte vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de Ministerraad vooruit op donderdag en zei dat alles wat twee weken geleden gesloten moest worden, weer open kan. Het gaat dan om bibliotheken, theaters, zwembaden, bioscopen, pretparken, musea en dierentuinen.

Metamorfose naar Winter Efteling

Nog voor de persconferentie was ‘men’ in Kaatsheuvel al heel stelling: „Vanaf donderdag 19 november opent de Efteling weer haar poorten.” In het park is men volop met voorbereidingen bezig: „Op dit moment wordt de metamorfose naar de Winter Efteling afgerond. Langnek kreeg zijn oorwarmers, sfeervolle lampionnen werden opgehangen en duizenden lichtjes twinkelen al overal in de bomen.”

Een foto van het Sprookjesbos in de Efteling
Het Sprookjesbos in de Efteling. Foto: Efteling

Filmen tijdens dichte Efteling

De tijd werd bovendien nuttig besteed. Het park maakte tijdens de sluiting – zo wordt beloofd – unieke beelden in het Sprookjesbos. Sinds het einde van de middag zijn die nu te zien. Tijdens een virtuele wandeling kun je zien dat de bosbewoners er al warmpjes bij zitten, klaar voor de eerste bezoekers.

Hier zie je de virtuele boswandeling. Je moet wel even ruim een half uur de tijd hebben. Maar goed, in Nederland is toch nog veel gesloten, dus hierbij een tip. En zondag is er 70 procent kans op regen…

Slecht Oud en Nieuw-nieuws Efteling

De organisatie: „Onze medewerkers hebben heel hard gewerkt om attracties, paden en pleinen weer netjes te maken. Alle voorzorgsmaatregelen om de bezoekers op een veilige manier in de Winter Efteling te ontvangen zijn genomen. Dat betekende jammer genoeg ook dat we hebben moeten beslissen om het Oud & Nieuw-feest dit jaar te laten vervallen voor reguliere parkbezoekers.” Laatstgenoemde bezoekers kunnen op de laatste dag van het jaar tot 18.00 uur terecht.

Uitzien naar heropening

Eftelingfans kijken al weer uit na het openen van de attractieparkpoorten. Laura kan niet wachten tot zij weer foto’s kan maken.

Izaäk keek vandaag al vanachter het hek.

Timmy bleef thuis. Hij genoot alvast van de coronawandeling in het Sprookjesbos.

Lees ook: Alternatieve wintersport: hard gaan met husky’s, foute kerstbaljacht, coronaproof sneeuwhappen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Efteling kijkt uit naar heropening, maar eerst: virtueel wandelen in Sprookjesbos
Sluiten