Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Good vibes 8 nov 2020 / 15:38 uur

Amerikaanse Chris Nikic eerste persoon met Downsyndroom die Ironman Triatlon voltooit

De 20-jarige Amerikaanse Chris Nikic heeft dit weekend een indrukwekkende prestatie neergezet. Hij is de eerste persoon met het syndroom van Down die de Ironman Triatlon heeft voltooid.

Zondagochtend (lokale tijd) kwam Nikic over de finish bij Panama City Beach in Florida. Om die finish te bereiken zwom hij 3,86 kilometer, fietste hij 180,2 kilometer en rende hij de marathonafstand van 42,195 kilometer.

Mieren

De triatlon verliep niet altijd even soepel voor Nikic. Zo viel hij onderweg van zijn wielrenfiets waardoor hij zijn knie openhaalde en werd hij gebeten door mieren. Maar dat weerhield hem er niet van om door te gaan. „Chris ligt nog steeds op schema om op tijd de finish te halen, zelfs na het verliezen van tijd en twee incidenten”, valt er te lezen op zijn Instagram.

Inspireren

De laatste kilometers waren live te volgen op de Facebookpagina van Ironman Triatlon. De organisatie feliciteerde Nikic via Twitter. „Je hebt alle barrières doorstaan en zonder twijfel bewezen dat alles mogelijk is. We zijn meer dan geïnspireerd en jouw prestatie is een bepalend moment in de geschiedenis van Ironman, die niemand je meer kan afpakken”, liet de organisatie weten.

Nikic wilde met de triatlon anderen inspireren. Het is onderdeel van zijn 1% Better Challenge, waarbij hij probeert om elke dag een procent beter te presteren. Volgens hem is op die manier alles mogelijk.

Lees ook: Aantal nieuwe coronabesmettingen met 974 gedaald

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amerikaanse Chris Nikic eerste persoon met Downsyndroom die Ironman Triatlon voltooit
Sluiten