Metro
Metro Good vibes 29 sep 2020 / 21:58 uur

Zestien jaar na de tsunami vindt moeder haar zoon terug

Een jongen die vermist raakte toen een dodelijke tsunami Sri Lanka in 2004 trof, is opgespoord door zijn moeder na een jarenlange zoektocht. De jongeman is nu 21 jaar.

De speurtocht speelde zich af in het oostelijke deel van het land, meldde de politie vandaag.

De jongen, geïdentificeerd als Akram Rizkhan, was 5 jaar oud toen de tsunami zijn dorp Karativu, 367 km ten oosten van de hoofdstad, verwoestte op 26 december.

Jongen na tsunami geadopteerd

Het kind werd aanvankelijk opgenomen in een ziekenhuis in het gebied en vervolgens geadopteerd door een familie, aldus de moeder van de jongen.

„Ik heb jaren naar mijn zoon gezocht, maar kon hem niet vinden. Ik deed een beroep op de president en zocht hulp bij de politie”, vertelde zijn moeder tegen verslaggevers na de hereniging.

Een foto van de puinhoop in Sri Lanka na de tsunami in 2004
Een deel van Sri Lanka, een ravage na de tsunami in 2004. Foto: AFP / Jimin Lai

Uiteindelijk kreeg ze informatie dat haar zoon geadopteerd was en kwam ze in contact met de familie. Nadat een DNA-test was uitgevoerd, werd de moeder herenigd met haar zoon.

230.000 doden

De tsunami liet meer dan 38.000 doden achter in Sri Lanka en veroorzaakte enorme schade aan de kustdorpen in de oostelijke, zuidelijke en westelijke provincies. In heel Zuidoost-Azië kwamen ongeveer 230.000 mensen door de vloedgolven om het leven.

Lees ook: Bas Smit haalt dankzij hitsige schildpadden 260.000 euro op: ‘Sta hier te janken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zestien jaar na de tsunami vindt moeder haar zoon terug
Sluiten