Metro
Metro Good vibes 5 mei 2020 / 18:29 uur

Slimme zwerfkat laat vrouw boodschappen doen

Katten zijn waarschijnlijk de meest mysterieuze dieren die we ooit dichtbij ons zullen hebben. Ze tikken zonder reden je plant uit de vensterbank, zitten op je toetsenbord terwijl je bezig bent en vragen om de meest vreemde redenen aandacht.

Eén van die redenen kan eten zijn, logisch natuurlijk. De ene kat doet dat wat slimmer dan de andere kat. Een straatkat in Mexico mag wat ons betreft de titel ‘slimste kat’ mee naar huis nemen, hij vroeg niet alleen om eten maar wees het perfecte voer ook nog eens aan. En liet zich daarna adopteren door de gulle gever. Decadent? Vooral heel slim.

Boodschappen met de kat

Basisschooljuf Tania Lizbeth Santos Coy Tova kwam de kat tegen tijdens het doen van boodschappen. De zwerfkat begon de juf al snel te volgen en haar aandacht te vragen. Tania pakte haar telefoon erbij en filmde het snuggere beestje. Die vond het op zijn beurt weer een goed idee met Tania mee de winkel in te wandelen.

De 33-jarige Mexicaanse volgde de kat die precies wist waar hij moest zijn. Eenmaal aangekomen bij het kattenvoer, wist de prins ook nog even het gewenste voer aan te wijzen. Dat hij het kon maken, moge duidelijk zijn. Tania was direct zo gek op de kat dat ze het voer kocht en de kat mee naar huis nam.

De winkel uit

In eerste instantie wist Tania niet dat het om een zwerfkat ging en was ze vastberaden zijn thuis te vinden. „We zagen hem wel eens als we naar de winkel gingen en soms sneakte hij met mensen mee naar binnen”, vertelt ze aan Metro UK. „Ik dacht dat hij bij de managers hoorde, maar op een gegeven moment werd de kat de winkel uit gejaagd.”

Met Tania loopt hij wel naar binnen. Ondanks dat ze hem negeert, vraagt hij toch de aandacht. „Hij leidde me naar het schap met dierenvoeding. Het leek me duidelijk dat hij wat wilde eten.” De managers vertelden Tania vervolgens dat deze kat dit vaker deed. Op bepaalde uren wachtte hij op een vriendelijke voorbijganger en gooide hij zijn charmes in de strijd voor eten.

Zwerfkat Rabbit

Een paar keer leidt de zwerfkat Tania naar binnen voor eten, tot Tania besluit zijn baasje te vinden. „Hij bleek een zwerfkat te zijn. Mijn partner en ik hebben besloten dat we ‘m adopteren. Nu woont hij bij ons.” En als echt huisdier, heeft de kat natuurlijk ook een naam. „Ik noem ‘m Rabbit. Hij lijkt wel een beetje op een konijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Slimme zwerfkat laat vrouw boodschappen doen
Sluiten