Metro en ANP
Metro en ANP Good vibes 17 apr 2020 / 07:42 uur

Geld blijft binnenstromen voor actie 99-jarige oorlogsveteraan

Mensen blijven massaal geld doneren aan Tom Moore, de 99-jarige Britse oorlogsveteraan die honderd rondjes in zijn tuin liep om geld op te halen voor zorgpersoneel. 

De krasse veteraan haalde inmiddels al 17,4 miljoen pond (20 miljoen euro) op, hoewel hij zijn huzarenstukje donderdag al voltooide. De teller stond gisteren nog op 14 miljoen euro. Met het geld wil Moore de verplegers en artsten helpen die zware tijden kennen door het coronavirus.

Aan het eind van de maand viert Moore zijn honderdste verjaardag. Daarom wilde hij honderd rondjes lopen in zijn 25 meter lange tuin. Hij liep er telkens tien, ondersteund door een rollator. Honderdduizenden donateurs van over de hele wereld besloten zijn actie te steunen.

‘De zon gaat weer schijnen’

Na zijn laatste rondje zei hij dat „voor alle mensen die het moeilijk hebben de zon weer gaat schijnen en de wolken verdwijnen". Ook gaf hij aan dat „we er uiteindelijk doorheen komen, al kost dat tijd". De veteraan eindigde zijn wandeling in blazer, inclusief onderscheidingen. Ook bracht hij een groet.

Moore diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in India, Birma (nu Myanmar) en op het Indonesische eiland Sumatra.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geld blijft binnenstromen voor actie 99-jarige oorlogsveteraan
Sluiten