Metro
Metro Good vibes 23 apr 2020 / 16:45 uur

5x positief nieuws: Alicia Keys zingt voor Willem-Alexander en meer

Het positieve nieuws van donderdag 23 april. Alicia Keys zingt Nederland toe tijdens Koningsdag, daling op intensive cares zet door en meer.

Pessimisme leidt tot onverschilligheid, optimisme tot daden. Daarom houdt Metro je dagelijks op de hoogte van het positieve nieuws op deze in crisis verkerende wereld.

Het positieve nieuws van 23 april

Natuurlijk moet je de realiteit onder ogen zien en niet wegkijken voor de harde nieuwsfeiten. Maar in deze tijden snakken mensen ook naar positief nieuws.Op de schaarse lichtpuntjes kun je weer voortborduren. Dit zijn de vijf nieuwsfeiten van donderdag 23 april die hoop bieden.

1. 500-grens op intensive care in zicht

Het aantal bezette bedden op intensive careafdelingen in Nederland is opnieuw gedaald, ditmaal met 42. Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg meldt dat er 1.008 coronapatiënten op de intensive care liggen. „Als deze dalende trend zo voortzet, kunnen we ervan uitgaan dat er over twee weken zo’n 500 COVID-19-patiënten op de IC’s zijn.” Momenteel liggen er 966 coronapatiënten op de intensive care in Nederland. „Dat is nog altijd meer dan dat er normaal op Nederlandse IC’s liggen voor alle andere ziektes bij elkaar”, benadrukt Kuipers. Lees de meest actuele cijfers op de website van het RIVM.

2. Alicia Keys zingt voor Willem-Alexander

Alicia Keys viert haar allereerste Koningsdag met 538. De Amerikaanse zangeres verzorgt op de verjaardag van onze koning namelijk een exclusief online optreden voor 538 Koningsdag. Daarmee is de line-up van het virtuele Koningsdagevent nu compleet is.De optredens van de (inter)nationale artiesten komen vanaf verschillende locaties. Alicia Keys zingt de luisteraars toe vanuit Amerika, en ook Tiësto treedt op vanuit de Verenigde Staten. Het optreden van Lucas & Steve komt vanaf een speciale ‘koninklijke locatie’ en Martin Garrix sluit de dag spectaculair af vanaf een geheime locatie, aldus 538. Hieronder vast een voorproefje van Alicia Keys vanuit huis.

3. Rode Kruis deelt boodschappenbonnen uit

Het Rode Kruis gaat speciale boodschappenkaarten geven aan mensen die niet rond kunnen komen tijdens de coronacrisis. De hulporganisatie selecteert hiervoor mensen die hard geraakt worden door de crisis en niet in aanmerking komen voor andere hulp, of hun weg naar die hulp niet goed weten te vinden. Lees hier meer.

4. Spotify krijgt doneeroptie voor artiesten

Spotify schiet artiesten die het zwaar hebben door de coronacrisis te hulp. Muzikanten kunnen vanaf nu een optie toevoegen aan hun profiel waardoor luisteraars geld kunnen doneren. Volgens Spotify kreeg de dienst geregeld de vraag van fans die hun idolen ook graag financieel willen steunen om iets te doen. Met de functie kunnen luisteraars doneren aan artiesten en hun crew, maar krijgen muzikanten ook de optie om geld in te zamelen voor andere initiatieven. De zogeheten Artist Fundraising Pick is gelinkt aan onlinebetaaldiensten als PayPal.

5. Herstelwerkzaamheden Notre Dame hervat

Positief nieuws voor de trotse Parijzenaren: de herstelwerkzaamheden aan de vorig jaar afgebrande kathedraal Notre Dame in Parijs worden komende maandag hervat. De restauratie was vorige maand stil komen te liggen door de coronacrisis. De herstart zal geleidelijk gaan. Daarbij zullen de coronamaatregelen worden gerespecteerd, aldus de verantwoordelijke autoriteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x positief nieuws: Alicia Keys zingt voor Willem-Alexander en meer
Sluiten