Metro
Metro Good vibes 7 mrt 2020 / 18:31 uur

‘Luke Skywalker’ feliciteert fan met bionische Star Wars-arm

De 11-jarige Bella Tadlock was al dolblij met haar bionische Star Wars-arm. Door het skypen met acteur Mark Hamill, beter bekend als Luke Skywalker in de Star Wars-films, kon haar dag helemaal niet meer stuk.

„Ik zag het filmpje op Twitter, van je R2D2-arm", begint Hamill het gesprek, waarop Bella hem een ok-teken geeft met haar ‘robot-arm’.

Cool patroon

Het meisje is geboren met een stompje aan het eind van haar linkerarm en geen vingers aan haar rechterarm. Vorig jaar heeft ze met behulp van crowdfunding, die door onder meer Hamill gedeeld werd, genoeg geld bij elkaar gekregen voor de bionische arm. Daar wilde ze niet zomaar een printje voor, maar een heus Star Wars design.

„Bella vindt Luke Skywalker geweldig omdat hij, net als zij, een hand is verloren en geadopteerd is”, vertelt moeder Pamela aan Metro UK. „Ze houdt ook heel erg van R2D2 (een van de robots uit de filmreeks, red.) omdat hij een robot is met een cool patroontje.”

„Kijk, ik kan dingen oppakken!", vertelt de 11-jarige aan Hamill, waarop ze prompt een flesje beetpakt. „Wauw, wat gaaf!", reageert Hamill. „Ik ben heel blij voor je!"

Leren fietsen

„Ik heb twee handen", vertelt de gelukkige Bella. „Ik ben zo blij. Ik kan eindelijk leren hoe ik moet fietsen, hoe ik kan koken en hoe ik zoals mijn vrienden kan zijn. Dat ik mijn vingers kan buigen en dingen op kan pakken is al een droom die uitkomt."

Volgens moeder Pamela vond de 11-jarige het praten met Hamill heel cool en was hij erg aardig. Hamill zelf reageerde na het gesprek op Twitter. „Het was geweldig om met Bella te praten en haar nieuwe R2D2-arm te zien. Dit is wat een echte held eruit ziet!"

Reageer op artikel:
‘Luke Skywalker’ feliciteert fan met bionische Star Wars-arm
Sluiten