Metro
Metro Good vibes 16 aug 2019 / 19:44 uur

Homoseksuele pinguïns adopteren ei

Twee homoseksuele pinguïns zijn hard op weg wereldnieuws te worden met hun zoektocht naar een jong. Onlangs adopteerde het stel uit de Berlin Zoo een ei dat door een andere pinguïn was achtergelaten. Sindsdien wordt er goed gezorgd voor hun toekomstige kleintje.

Vissen en stenen

Skipper en Ping, zoals de pinguïns heten, zijn volgens Berlin Zoo woordvoerder Maximalian Jäger al tijden op zoek naar een kleintje van hunzelf. Eerder probeerden ze al „vissen en stenen uit te broeden”, schrijft de Berliner-Zeitung

Volgens Jäger gedragen de mannetjes zich als „voorbeeldige ouders" en verwarmen ze het ei afwisselend. Ook wordt het ei beschermd tegen soortgenoten.

Niet uitzonderlijk

Zo’n pinguïn homo-stel is volgens Jäger niet uitzonderlijk. „Pinguïnparen van hetzelfde geslacht worden ook in de natuurlijke habitat gevonden", legt hij uit. Dat is niet ongewoon in het dierenrijk. In andere dierentuinen zijn er ook mannelijke koppels, ook met pinguïns.

Als het ei bevrucht blijkt te zijn, zou het begin september uit moeten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Homoseksuele pinguïns adopteren ei
Sluiten