Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 10 mei 2019 / 12:59 uur

Vrouw (82) vindt na 63 jaar zoeken haar moeder (103)

Eileen Mackin groeide als klein meisje op in een weeshuis zonder te weten wie haar ouders waren. Op negentienjarige leeftijd besloot de Ierse te gaan zoeken naar haar ouders. De inmiddels 82-jarige Mackin werd onlangs dan eindelijk herenigd met haar inmiddels 103 jaar oude moeder.

Genealoog

Na decennia zonder succes te hebben rondgekeken besloot Mackin onlangs om het radioprogramma RTE Liveline om hulp te vragen. Daar werd haar oproepje gehoord door een genealoog, iemand die zich bezighoudt met afstammingsonderzoek. Deze bood zijn hulp aan en ze gingen opnieuw op jacht.

De kans dat ze haar moeder nog zou vinden was klein, gezien de leeftijd. Toch bleek ze de wereldbol nog niet te hebben verlaten, maar te wonen in een verzorgingstehuis in Schotland. Uiteraard ging Mackin op bezoek.

„Ik ging er gewoon heen met mijn man, mijn dochter en haar man”, zo vertelt ze. „Mijn moeder was blij om me te zien, deed haar armen om me heen en pakte mijn handen vast. We hadden een leuk gesprek. Er was zo’n sterke band tussen ons, het was fantastisch.”

Altijd van haar gehouden

„Ik heb altijd tegen mijn kinderen gezegd dat ik van deze vrouw hou, ondanks dat ik niet wist wie ze was”, vervolgt Mackin. “Als je haar gezicht ziet, is het zo’n klein gelukkig dametje. Ik kan niet geloven dat ik op mijn leeftijd nog zo’n grote verrassing meemaak in mijn leven. Je begrijpt niet hoe opgewonden ik ben.’’

Uiteindelijk keerde de familie na drie dagen weer terug naar Ierland. „Ze wilde me eerst niet laten gaan, maar ik wilde niet te lang blijven, vanwege haar leeftijd. Ze zei nog: ‘Ik wou dat ik thee voor je kon maken, maar daartoe ben ik niet in staat, denk ik.’”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw (82) vindt na 63 jaar zoeken haar moeder (103)
Sluiten