Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 7 mei 2019

Galante walvis brengt in zee gevallen mobiel terug

Soms heb je van die berichten waar je ultiem vrolijk van wordt: dit is er één van. Een beluga walvis die ongeveer een week geleden werd ontdekt in Noorwegen en waarvan werd gedacht dat hij stiekem een Russische spion is, blijkt namelijk óók heel galant.

De Russische spionnenwalvis ging toen al viral, maar nu nog een keertje. Toen Ina Mansika en haar vriendinnen besloten om naar Hammerfest te gaan om te kijken of ze het beest konden zien zwemmen, was het een schot in de roos. De beluga walvis kwam naar boven om hen te begroeten.

Vergeten jaszak

„We gingen in de haven op de grond liggen om naar hem te kijken en hopelijk de kans te krijgen om hem te aaien”, vertelt Mansika aan The Dodo. „Maar ik was vergeten om mijn jaszak dicht te doen, waardoor mijn telefoon in de oceaan viel.”

Balend ging Mansika er vanuit dat de telefoon voorgoed verloren zou zijn. Maar dat bleek niet het geval: de walvis dook namelijk naar beneden en kwam even later weer boven met een cadeau voor Mansika in zijn mond: de telefoon!

https://www.instagram.com/p/BxFlIZpAT7a/

Mansika was stomverbaasd over het voorval, dat gefilmd werd door anderen. „Iedereen was heel erg verrast. We geloofden bijna onze ogen niet", vertelt ze.

Ondanks het feit dat de telefoon door waterschade niet meer gebruikt kan worden, is Mansika heel blij en dankbaar dat ze dit bijzondere moment mocht meemaken. „Die walvis is zo ontzettend lief. Ik houd echt van dieren!"

Gewend

Het is nog altijd onduidelijk of de beluga-walvis te veel gewend is geraakt aan mensen om alleen in het wild te kunnen gaan leven, aangezien het beest schijnbaar zo getraind is. De dierenbescherming heeft aangegeven te allen tijde te handelen in het belang van het beest. Volgens The Washington Post wordt het plan overwogen hem te laten verhuizen naar een beschermd gebied in IJsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Galante walvis brengt in zee gevallen mobiel terug
Sluiten