Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 6 feb 2019 / 21:48 uur

Jongetje (11) wordt wereldster met ouderwets haken

Spelen op de iPad? De meeste kinderen vinden dat helemaal het einde, maar de 11-jarige Jonah Larson heeft al tijden wel iets beters te doen met zijn vrije kindertijd.

Larson leerde zichzelf op 5-jarige leeftijd om te haken door YouTube-video’s te bekijken. Zes jaar later wordt bij omschreven als het ‘Haakwonderkind’. Hij heeft zelfs zijn eigen zaak vol haakwaren, die hij Jonah’s Hands noemde; gebaseerd op zijn huis in La Crosse in het Amerikaanse Wisconsin.

Ster op social

Het haken heeft van Larson zelfs een heuse ster op social media gemaakt; hij heeft meer dan 51 duizend volgers op Instagram, waar hij tevens die spullen die hij gehaakt heeft verkoopt. Maar hij doet het naar eigen zeggen niet voor de fame.

View this post on Instagram

Baby Blanket using loop yarn (made with my fingers-no hook) #jonahlovestocrochet #crochetersofig #crochetersoftheworld #crochetersofinstagram #crocheters #crochet #bhooked #addictedtocrochet #ilovetocrochet #stitchnwinsweepstakes #bernatyarn #yarnspirations #crocheted #crochetbabyblanket #crochetlove #ilovecrochet #fiberart #makersgonnamake

A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands) on

„Na een moeilijke, drukke, chaotische dag in deze drukke wereld en school, is het gewoon fijn om te weten dat ik straks thuis kan komen en kan haken in mijn kleine hoekje in het huis, terwijl ik zit bij degene waar ik het meeste van houd: mijn moeder”, vertelt hij aan NPR. 

Daar laat hij ook weten dat zijn moeilijkste design ooit een grote deken met achthonderd bloemen erin was. Larson doneert sommige van zijn spullen en het geld wat hij ermee verdient aan een Ethiopisch weeshuis, waaruit hij ook geadopteerd werd als baby.

View this post on Instagram

It was a snow day yesterday. A good day to make this blanket. Super easy made with my fingers using “Off The Hook” yarn. Link to yarn in my Bio. #jonahlovestocrochet #crocheters #crochet #crochetersofig #crochetersofinstagram #fiberart #makersgonnamake #crochetaddict #ilovecrochet #crochetblanket #lionbrandyarn #lionbrand

A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands) on

Moeder manager

Larson’s moeder, Jennifer Larson, doet niet aan haken. Wel beheert ze de Instagram-pagina van haar zoontje en ze werd lid van enkele Facebook haakgroepen uit zijn naam. Het is volgens haar aan Larson zelf wat hij doet met het geld dat hij verdient.

View this post on Instagram

Join the S.A.C.K movement! www.soapsacks.com I’m going to make 2 soap sacks per day 👍🏽 Soap sacks are small bags, made out of all-cotton fibers, that you can pop a bar of soap in.The fabric of the bag itself acts both as a washcloth and a means to keep the bar clean in between uses. You can donate them to people in your community that are in need 🙌🏾

A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands) on

„Ik koop zijn garen niet voor hem; hij koopt zijn eigen garen van de winst die hij maakt door te verkopen", vertelt ze. „Hij spaart wat geld, hij investeert wat geld en hij doneert ook, dus dat zijn dingen waarvan ik denk dat ze belangrijk zijn in het leven van een volwassene. En ik ben blij dat hij dat op jonge leeftijd kan leren."

View this post on Instagram

A short clip of me crocheting the braided cowl. Cowl designed by Karen Valladares. #jonahlovestocrochet #crochet #crochetersofinstagram #crocheter #yarnspirations #caronsimplysoft #makeitwithmichaels #makersgonnamake #fiberart

A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands) on

Ook de haakwerkgemeenschap reageert enorm positief op het hakende jongetje. Een aantal fanatiekelingen hebben hem zelfs aangepaste haakwerken gestuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje (11) wordt wereldster met ouderwets haken
Sluiten