Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 30 sep 2018 / 16:58 uur

Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo

Een Amerikaanse lerares weet zeker dat ze écht niet stuk kan bij haar leerlingen. Katherine James (55) die in Santa Barbara, Californië woont, was totaal in shock toen haar leerlingen op de laatste dag van haar chemokuur voor haar deur stonden om te vieren dat het voorbij was.

Borstkanker

James kreeg vorig schooljaar de schrik van haar leven toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. De lerares gaf op dat moment les aan de vierde klas van de Mountain View Elementary School, waar ze al 20 jaar werkte. Ze kreeg gelukkig meteen dikke steun van haar leerlingen en die steun bleek onvoorwaardelijk.

Toen ze op 11 september thuis kwam na haar laatste chemokuur, stond er een hele groep studenten – en hun ouders – voor haar deur: allen met spandoeken, toeters en bellen om te vieren dat de chemo voorbij was.

,,Ze stonden in de straat en ik herkende sommige auto’s van hun moeders", vertelt James aan PEOPLE. ,,Ik was zo onwijs geroerd. Het was echt een ontzettend warme verrassing, een vertederend moment. Ik had tranen in mijn ogen."

Bestraling

Kort na haar diagnose onderging James een dubbele borstamputatie en moest ze meerdere chemokuren ondergaan tijdens de zomer. Nu bereidt de lerares zich voor op een bestralingsbehandeling. Volgens James was de verrassing van de kinderen precies wat ze nodig had voordat ze dit moeilijke proces in kon gaan.

https://twitter.com/NewsflashN/status/1043096341386129408

,,Ik was al opgelucht dat mijn laatste chemo voorbij was, maar ik wist ook hoe ik me de komende dagen zou gaan voelen. Dit was een hele leuke manier om een tijd in te gaan waarvan ik wist dat ik mij heel naar zou voelen. Om dat te beginnen met zo’n positief, liefdevol gebaar was echt speciaal."

Het evenement voor James werd georganiseerd door een oude vriendin, Brigitte Welty, die samen met de man van James werkte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo
Sluiten