Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 4 jul 2018 / 20:29 uur

Hoera! Rode panda geboren in Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is sinds eind juni een wel heel schattige bewoner rijker. De dierentuin laat op de website weten dat er een rode panda is geboren.

Op een filmpje is het babydiertje te zien in de nestkast.

Even eten

De oppasser van het beestje maakte de video toen de moeder even een hapje ging eten. De pasgeboren panda zal nog zo’n vier maanden binnen moeten blijven voordat het dier de buitenwereld mag gaan ontdekken.

Kleine panda geboren!

Eind juni is er een kleine panda geboren. De kleine verblijft voorlopig in de nestkast in het verblijf en is dus nog niet te zien voor het publiek. Jongen blijven doorgaans vier maanden in het nest voordat ze zich buiten vertonen. De dierverzorger kon voorzichtig dit bijzondere filmpje maken toen moeder Yukiko even weg was om te eten. In dit filmpje zie je goed dat de staart bijna even lang is als het lichaam. Blijdorp heeft een bijzondere band met de kleine panda. Sinds 1978 coördineren we het wereldstamboek en het Europese fokprogramma. Meer weten over de kleine panda: https://www.diergaardeblijdorp.nl/dossierkleinepanda

Gepostet von Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo am Mittwoch, 4. Juli 2018

Wereldstamboek

Diergaarde Blijdorp coördineert sinds 1978 het wereldstamboek en het Europese fokprogramma van de kleine panda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera! Rode panda geboren in Diergaarde Blijdorp
Sluiten