Rosan de Vos
Rosan de Vos Good vibes 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk

Vijf jaar geleden ging de Australische Emma (25) uit Queensland op vakantie naar Zwitserland. Ze ging daar, dapper als ze was, skydiven. De landing mislukte echter compleet: ze landde op haar buik, brak haar ruggengraat en verbrijzelde haar bekken. Wonder boven wonder overleefde ze de val, maar ze heeft wel een darm- en blaasincontinentie als gevolg. Emma kan daardoor maar 100 ml vocht vasthouden, met als gevolg dat ze regelmatig in haar broek plast.

Ondanks dit tragische ongeval, gaat ze weer terug naar de plek waar het gebeurde, aldus Mamamia.

‘Het benauwt me’

„Het idee om weer terug naar Europa te gaan, benauwt me. Alles in me wijst erop dat ik niet terug moet gaan, terug naar de plek waar het helemaal verkeerd is gegaan. Maar ik heb ook zo de behoefte om nieuwe herinneringen te maken, om er niet meer zoveel aan te denken en om eindelijk een zomer in Europa te beleven zoals het hoorde te zijn… leuk!”, schrijft ze op Instagram.

Geen schaamte

Er zijn niet veel mensen die openlijk over incontinentie durven te praten, maar Emma maakt het bespreekbaar. „Dit is hoe ik eruit zie, iedere dag weer. Mensen denken dat doordat ik kan lopen, ik helemaal genezen ben. Maar de waarheid is dat ik van het ongeluk nog steeds heel veel last heb." Op de foto is te zien hoe ze haar plas niet kon inhouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emma (25) gaat terug naar de plek van haar ongeluk
Sluiten