Metro
Metro Good vibes 18 mei 2018 / 09:09 uur

Politieagente redt 92-jarige vrouw na val

Een 92-jarige bejaarde vrouw die afgelopen weekend viel in haar woning in een zorginstelling in Amsterdam, is gered door twee politieagenten. „Dit zijn de meldingen die je nacht doen veranderen", schrijft de politieagente over de reddingsactie op de Facebookpagina van Politie Amsterdam.

Rond 01.30 uur kregen de agenten een melding. „Of we naar een adres willen gaan waar een vrouw aan het schreeuwen is", schrijft de agente. „Omdat het pand een zorginstelling is, houden we alle scenario’s open. De meldster vangt ons op de locatie op, zodat zij kan aanwijzen waar zij het geschreeuw vandaan hoort komen."

‘Kostbare minuten’

De agente beschrijft dat ze een vrouw om hulp horen roepen, maar niet direct weet waar het precies vandaan komt. Na een zoektocht komen ze bij de goede woning in de instelling aan. „Bij de woning roepen we de mevrouw nog, maar we krijgen geen reactie. Ik kijk m’n collega aan en bedenk mij dat dit kostbare minuten zijn."

Als de twee de deur even later open krijgen, zien ze dat de vrouw in de slaapkamer ligt. Ze is onderuit gegleden en zit met haar arm vast in de rollator. De agente beschrijft dat ze de vrouw helpen en meteen een ambulance bellen. Terwijl de agente op de grond zit met een arm om de vrouw heen, zegt de 92-jarige vrouw: „Lieverd, ik ben zo blij dat jullie mij gevonden hebben. Ik ben jullie zo ongelooflijk dankbaar."

‘Big smile’

De agente beschrijft hoe vaak de vrouw hen bedankt, zelfs als ze in de ambulance wordt gelegd. „’Nogmaals: Ik ben jullie zo dankbaar!’."

Een aantal dagen gaat de agente opnieuw langs bij de vrouw om te kijken hoe het met haar gaat. „Na contact zat ze al te wachten op mij in het restaurant. Met een big smile aan tafel! Daar wordt ik nog tientallen keren bedankt."

„Lieve oma, tussen ons zit 67 jaar verschil. Bedankt dat ik u heb kunnen redden", besluit de agente haar verhaal. „Bedankt voor deze bijzondere ontmoeting."

*** BLOG ***[Lieve oma]'Ze legt haar hoofd op mijn schouder en zegt'Lieve oma,Het is zaterdag 13 mei, 22:00 uur,…

Gepostet von Politie Amsterdam Overtoomse Sluis am Donnerstag, 17. Mai 2018

Reageer op artikel:
Politieagente redt 92-jarige vrouw na val
Sluiten