Metro
Metro Good vibes 3 apr 2018 / 12:50 uur

Vader na 24 jaar herenigd met vermiste dochter

De reünie tussen een vader en dochter is in China het gesprek van de dag. Vader Wang Mingqing gaf nimmer op nadat zijn dochtertje in 1994 vermist raakte. Dinsdag kwam het dan eindelijk tot een hereniging, zo meldt BBC.

Dochtertje verdwenen

Wang Mingqing en zijn vrouw Liu Dengying werkten ruim twintig jaar geleden als fruitverkopers in het Chinese Chengdu. Na een dag hard werken kwamen ze er op een dag achter dat hun dochtertje Qifeng niet meer bij hen was.

SIndsdien heeft vader Wang altijd de hoop gehouden zijn dochter weer eens in de armen te kunnen sluiten. Het terugvinden van zijn dochter werd zijn levensdoel. Het koppel bleef al die jaren in Chengdu wonen, allemaal met het scenario in hun achterhoofd dat hun dochter op een dag weer terecht zou kunnen zijn.

Daarnaast koos vader Wang er in 2015 voor om als taxichauffeur aan de slag te gaan. Hij plaatste een oproep op zijn achterruit in de hoop dat zijn dochter ooit bij hem in de wagen zou stappen. Het verhaal kreeg opnieuw veel aandacht in de media. Maar het kwam pas echt tot een doorbraak doen een man die compositietekeningen maakt voor de politie besloot de helpende hand te bieden. Hij maakte samen met Wang een compositietekening van hoe Qifeng er nu ongeveer uit zou kunnen zien. Die foto werd online massaal gedeeld.

Eindelijk herenigd

Die foto bereikte ook de andere kant van het land, duizenden kilometers verderop. Een vrouw genaamd Kang Ying zag de compositietekening en concludeerde dat de vrouw op de tekening wel heel veel op haar leek. Ze nam contact op met meneer Wang en ze ontdekte dat ze een aantal ongewone eigenschappen had die overeenkwamen met de vermiste dochter van meneer Wang, waaronder een klein litteken op haar voorhoofd.

Een DNA-test bood uiteindelijk uitkomst: Kang Ying was de jarenlang vermiste dochter van meneer Wang. Dinsdag sloten de twee elkaar na 24 jaar eindelijk weer in de armen: „Papa houdt van je”, zei de zichtbaar geëmotioneerde Wang bij die hereniging.

De grote vraag blijft wat er in al die jaren precies met Kang Ying is gebeurd. Volgens Chinese media zou ze in een nabijgelegen plaatsje, zo’n twintig kilometer van Chengdu, zijn opgegroeid. Door wie ze is opgevoed en hoe ze uiteindelijk aan de andere kant van China terecht is gekomen, is niet naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader na 24 jaar herenigd met vermiste dochter
Sluiten