Sanne van Rij
Sanne van Rij Good vibes 14 feb 2018 / 11:10 uur

Man (77) stuurt al 39 jaar dezelfde Valentijnskaart

Een 77-jarige man uit Amerika hoeft met Valentijnsdag in ieder geval niet té lang na te denken over een gepast geschenk: hij stuurt namelijk al 39 jaar dezelfde kaart naar zijn vrouw. De kaart blijft daarbij identiek, maar de hoeveelheid boodschappen verandert – hij schrijft er elk jaar één bij. Inmiddels bezit zijn vrouw Valerie een kaart vol kleine liefdesberichten.

Romantic husband

De eerste versie van de kaart ging de deur uit in 1979, zes jaar nadat Ken Myers met zijn vrouw trouwde. Hij creëerde het kunstwerkje zelf, omdat hij destijds nog als kaartenontwerper werkte. Hij werkte zo’n tien jaar in die industrie en ontwierp honderden kaarten, ook voor grote bedrijven als Hallmark. Toen hij eenmaal voor de tweede keer dezelfde kaart aan zijn vrouw gaf, begon hij het als een traditie te beschouwen. Hij ziet zichzelf graag als een ‘romantic husband’, en daar draagt zo’n kaartje (inderdaad) dubbel en dwars aan bij.

Foto: Metro UK
Foto: Metro UK

Nog wat jaren te gaan

Het stel heeft inmiddels vijf kinderen, twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen (!). Wat betreft de verdere invulling van de feestdag zijn ze duidelijk: dat wordt gewoon een kwestie van lekker eten en het uitwisselen van kaarten. Vraag blijft: is die beruchte Valentijnskaart inmiddels niet vol aan het raken? Nee hoor, zegt Ken: “There’s room for many more. It got plenty of years left in it yet.” En zó horen we het graag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (77) stuurt al 39 jaar dezelfde Valentijnskaart
Sluiten