Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 13 feb 2018 / 09:24 uur

Kunstenares maakt exacte replica’s van honden

Kunstenares Linda Facci weet haar creativiteit op een wel heel bijzondere manier te uiten. Zij maakt exacte replica’s van honden, zodat de trouwe viervoeters een ‘mini me’ hebben om mee te spelen of omdat het baasje een eeuwig aandenken wil aan het overleden dier.

Met naald, draad en stukjes vilt maakt Facci de mooiste knuffels die ook nog eens echt op hun voorbeeld lijken. En dat heeft ze allemaal zelf geleerd. Met een klein naaldje peutert ze uren door. Soms ligt ze ’s nachts wakker omdat de hond toch niet helemaal op het origineel lijkt en piekert ze over hoe het beter kan, maar het resultaat mag er dan ook zijn…

Gepostet von Facci Designs am Montag, 2. November 2015

In eerste instantie hield Facci zich bezig met het tekenen van cartoon honden. Tot een vriendin haar een keer vroeg of ze geen replica kon maken van haar hond. Zo gezegd zo gedaan en ondertussen is het haar specialiteit. Ze heeft een Instagrampagina met meer dan 14.000 volgers, je kunt haar viltdieren online bestellen en ze is beter dan ooit tevoren.

Order a mini version of your dog on Fancy.com or Faccidesignsshop.com

Gepostet von Facci Designs am Dienstag, 15. November 2016

Facci heeft één doel voor ogen als ze de beestjes in elkaar zet: „Ik wil dat ze de doos openen en hun beste vriend weer zien. Het moet zo realistisch mogelijk zijn. Mensen vertellen mij weleens dat ze tranen in hun ogen krijgen als ze hun hond weer zien. Dat is super lief en ik houd van wat ik doe."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunstenares maakt exacte replica’s van honden
Sluiten