Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 21 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoektocht naar Wilma Walman vanwege dagboek

Soms ontstaan er van die zoektochten vanwege een romantische of mooie gebeurtenis en soms gewoon uit pure interesse en een beetje toeval. Het lijkt er op dat Willem Bosch het laatste te pakken heeft. Hij vond een oud dagboek en is nu op zoek naar de wettige eigenaresse.

Zo’n beetje rond de zestig jaar oud moet de eigenaresse van het dagboek, Wilma Walman, nu zijn. Dat concludeert Bosch in ieder geval aan de hand van de datum waarop Walman het dagboek kreeg: 22 juli 1971. Bosch vond het dagboek onderin een kast in een garageloods van een brocante in Oude Pekela in Groningen. Hoe het daar terecht is gekomen is echter een raadsel, want toen Walman het dagboek kreeg, woonde ze op de Jan Evertsenstraat 108 in Amsterdam West.

‘Niets uit gelezen’

Bosch is erg nieuwsgierig naar de eigenaresse van het dagboek, waar hij naar eigen zeggen nog niet zelf uit gelezen heeft. ,,En je kan ‘m komen ophalen in Amsterdam”, voegde hij toe aan de foto op Instagram van de eerste pagina van het dagboek.

Niet alleen Bosch blijkt nieuwsgierig: Ook Tim Hofman lijkt interesse te hebben in het verhaal achter dit dagboek en vraagt Bosch of hij het bericht zal tweeten. Daar is nog geen (openbaar) antwoord op gegeven, maar het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat de ‘echte’ Walman of het verhaal erachter tevoorschijn komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.