Metro
Metro Good vibes 1 jan 2018 / 10:14 uur

Twee panters geboren op nieuwjaarsnacht

Hoera! In de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo wordt op nieuwjaarsdag niet alleen het begin van het nieuwe jaar gevierd, maar ook de geboorte van twee panters. De dieren kwamen in de nacht van oud op nieuw ter wereld.

Live webcam

Via Facebook laat de dierentuin weten dat tussen 00.30 en 03.00 uur de worp van de twee jongen live te zien was. In het verblijf van de moeder hing namelijk een webcam. Kijk de beelden van de twee pasgeboren panters hieronder.

Omdat een panter zich na de geboorte graag terugtrekt, heeft de dierentuin een ‘panterkraamhok’ ontworpen. Als de moeder naar buiten wil, kan ze het hok verlaten. Tot die tijd moeten we het met de cambeelden doen.

Volgens Burgers’ Zoo zal het nog wel even duren voor de pantertjes ook met eigen ogen te zien zijn. Ook de dierverzorgers moeten het voorlopig doen met beelden van de webcam.

Blind

De pasgeboren panters wegen maar 500 gram. Tien dagen na de geboorte openen ze hun ogen en na zes weken beginnen ze met het eten van vlees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee panters geboren op nieuwjaarsnacht
Sluiten