Merel Driessen
Merel Driessen Good vibes 23 jan 2018 / 11:09 uur

Bloemist staat nier af aan concurrent

Van concurrentie tussen de twee bloemisten kun je niet echt meer spreken. In Oostvoorne heeft een bloemist het leven van een andere bloemist gered door zijn nier af te staan. „Dit zouden eigenlijk meer mensen moeten doen”, zegt bloemist Dick Hagestein tegen het AD.

Noodzakelijk

Concurrent Jan Roskam heeft cysten op zijn nieren, wat een erfelijke aandoening is. Zijn vader was nog geen 70 jaar toen hij overleed aan nierfalen. Om oud te worden heeft Roskam dus een nieuwe nier nodig.

Tijdens een informatiebijeenkomst van Roskam hoorde Hagestein over de noodzaak van een nieuwe nier voor Jan. Daarop besloot hij om naar het ziekenhuis te gaan en te laten checken of hij donor kon worden voor Roskam. De heren bleken dezelfde bloedgroep te hebben waardoor Hagestein orgaandonor kan zijn voor Roskam.

Groot gebaar

De twee bloemisten zijn bekend in Oostvoorne en het wordt dan ook als een bijzondere situatie gezien. Maar Roskam en Hagestein zijn inmiddels al gewend geraakt aan het idee. Toch vindt Roskam het bijzonder dat iemand zoiets voor hem doet. „Het is een zeer groots gebaar van Dick. Ik vind het heel erg bewonderenswaardig”, vertelt hij tegen de krant.

Hagestein moet eerst nog een cardiotest doen voordat de operatie kan plaatsvinden. Ook krijgt hij een maatschappelijk werker toegewezen. De operatie van Hagestein zal een flinke tijd in beslag nemen: drie tot vier uren. „Jan ligt dan naast mij en krijgt vervolgens de nier getransplanteerd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bloemist staat nier af aan concurrent
Sluiten