Merel Driessen
Merel Driessen Good vibes 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Ruben (16) redde vrouw op nippertje van de trein

Woensdag worden de Professor Pieter van Vollenhoven penningen uitgereikt. Mensen het afgelopen jaar nogal wat moed hebben vertoond, krijgen er een. Zo ook Ruben: hij redde een vrouw op het nippertje van de trein.

Van de dood gered

Hij had ’s ochtends op weg naar school een oud vrouwtje overeind geholpen, vertelde Ruben tijdens het avondeten aan zijn ouders. Pas toen zijn ouders een krantenbericht over het incident lazen, kwamen ze erachter dat hun zoon de oude vrouw van de dood had gered.

In Rotterdam krijgt Ruben een bronzen schijf uitgereikt door Pieter van Vollenhoven. Aan Trouw vertelt hij nuchter dat hij die bewuste ochtend een oud vrouwtje op het spoor zag liggen. Haar rollator met boodschappen zat vast tussen de rails. „De slagbomen waren al gesloten.” Drie auto’s en een fietser stonden erbij en keken ernaar.

Anderhalve seconde tijd

Anderhalve seconde nadat Ruben de vrouw overeind heeft getrokken, raast de trein naar Enschede langs. Een omstander schreeuwt nog naar het tweetal dat er een trein aankomt. Als de trein voorbij is en Ruben en de vrouw ongedeerd zijn, springt Ruben op zijn fiets en vervolgt zijn route naar school.

Daar vertelt hij zó nuchter over het incident dat school hem niet gelooft en hij alsnog een te-laat-briefje moet halen. Gelukkig is dat briefje inmiddels ingetrokken. Nadat de school het krantenbericht had gelezen, moesten ze hem wel geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.