Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 7 dec 2017 / 10:48 uur

Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen

Grote kans dat jij thuis aardig wat nieuwe spullen hebt staan die je misschien nooit gebruikt. Een boek dat je ooit cadeau kreeg van je buurvrouw of een vaas uit je kerstpakket van vorig jaar die toch niet zo mooi staat. Je kan die spullen lekker laten rondslingeren in je huis, maar je kan er ook andere mensen mee blij maken. Miranda ter Braak zette vorig jaar Facebookpagina Kerstpakkettenactie Hengelo op en dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen.

52 kerstpakketten

„Leuke spullen, maar ik heb ze niet echt nodig”, dacht Miranda toen ze vorig jaar een kerstpakket van haar werk kreeg. Op Facebook plaatste ze een oproepje met de vraag wie ze er blij mee kon maken. Ze ontving een enorme hoeveelheid reacties en het jaar daarop is ze kerstpakketten gaan maken voor mensen die het niet breed hebben. Vorig jaar is het haar gelukt om 52 kerstpakketten te maken. Zowel particulieren als bedrijven kwamen met donaties aan.

Net buiten de Voedselbank

Ook dit jaar is ze van plan om weer zoveel mogelijk kerstpakketten te maken voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de Voedselbank vallen. Miranda is alweer druk in de weer om alles op tijd af te krijgen. Ze is heel dankbaar dat ze zoveel gezinnen blij kan maken. „Ik besef heel vaak hoe goed ik het heb. Wij hebben ook een bedrijf en dan weet je dat je ook periodes tegenkomt dat het minder gaat. Je hebt het echt niet altijd in de hand, als je maar genoeg tegenslag krijgt, kun je zo’n situatie niet voorkomen”, zegt ze tegen IndebuurtHengelo.nl

https://www.facebook.com/kerstpakkettenactiehengelo/posts/1138538069613600

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miranda maakt kerstpakketten voor arme gezinnen
Sluiten