Jelmer Visser
Jelmer Visser Good vibes 28 dec 2017 / 19:20 uur

Coen zoekt helden die hem naar ziekenhuis brachten

De 18-jarige Coen Heesakkers uit Beek en Donk deed wat veel jongens van die leeftijd doen. Hij ging lekker een avondje op stap en dronk iets te veel – zoals zijn vader het noemt – ‘limonade’. Toen hij rond een uur of vier op de fiets naar huis ging, kwam hij lelijk ten val. Dit resulteerde in een nare bloedende wond aan zijn wenkbrauw.

Twee omstanders ontfermden zich over de jongen. Ze zagen al direct dat de wond gehecht moest worden en boden hem een zakdoek aan om het bloeden te stoppen. Daarna brachten ze hem naar het ziekenhuis in Helmond. Wie deze helden waren is onbekend. Op sociale media is een zoektocht naar hen ontstaan om ze te bedanken.

Anonieme samaritanen

Aan Omroep Brabant laat Geert Heesakkers, de vader van de jongen, weten dat de twee anonieme samaritanen zijn zoon direct na zijn val te hulp schoten. De een vervoerde Coen naar het ziekenhuis met de auto en de ander bracht zijn fiets in veiligheid. Het tweetal is bij hem gebleven tot de familie van de 18-jarige arriveerde. Volgens de vader heet een van de redders Tariq.

RTL-Nieuws sprak met de jongen zelf. Hij liet weten dat er inderdaad drank in het spel was en dat hij zich van de uren tussen een en vier niks kon herinneren. Coen zegt dat zijn redders erg zorgzaam waren en Turkse of Marokkaanse jongens zijn van tussen de 20 en 25 jaar oud.

Het doel van de oproep is duidelijk. Coen Heesakkers wil graag weten wie het duo is dat hem zo goed opving na zijn val. Hij wil hen graag een persoonlijk bedankje sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coen zoekt helden die hem naar ziekenhuis brachten
Sluiten