Rosan de Vos
Rosan de Vos Good vibes 27 okt 2017 / 08:32 uur

Wesley en Yolanthe doneren voor operatie baby Miguel

De pas drie maanden oude baby Miguel van Michael (33) en Lieveke (31) is geboren met een ernstige oogafwijking, waardoor hij enkel licht en donker ziet. De operatie om hem weer helemaal goed te laten zien, is ontzettend duur. Michael en Lieveke moeten hier 110.000 euro voor neerleggen, de zorgverzekering dekt namelijk helemaal niets. De ouders van Miguel hebben daarom, met veel succes, de publiciteit opgezocht: Wesley en Yolanthe waren zo geraakt door het verhaal, dat ze een flinke bijdrage hebben geleverd.

Baby Miguel

Na de geboorte werd bij Miguel de zeldzame oogafwijking Sclero Cornea vastgesteld. Bij Miguel is het wit van het oog over de pupil heen gegroeid, waardoor hij niet alles kan zien. Alleen de Amerikaanse dokter James Aquavella kan hem hierbij helpen, hij werkt met een speciale methode die ze in Europa niet kennen. Bij deze operatie maakt hij een opening in de ogen en plant vervolgens hoornvliesdeeltjes uit kunststof in.

„Als de operatie niet binnen een half jaar werd uitgevoerd, zou de schade onherstelbaar zijn”, vertelde Lieveke tegen het ED. Ten einde raad besloten ze de publiciteit op te zoeken, en dat werkte. Dankzij de ondersteuning van stichting Tiny en Anny van Doorne en Yolanthe en Wesley is sinds donderdagavond het benodigde geld binnen. „Hoeveel Wesley en Yolanthe hebben gedoneerd, ga ik niet zeggen. Maar we willen vooral iedereen bedanken die dit heeft mogelijk gemaakt”, zegt Lieveke tegen GVA. „Als er na de nazorg nog geld over is, dan schenken we dat aan andere zieke kinderen.”

Lieveke deed de laatste drie dagen nauwelijks nog een oog dicht en wil zich nu gaan voorbereiden op de reis naar de VS. Zoals het er nu naar uit ziet wordt de operatie al voor half november uitgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wesley en Yolanthe doneren voor operatie baby Miguel
Sluiten