Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 19 okt 2017

186-jarige schildpad blijkt homoseksueel te zijn

Jonathan is de oudste schildpad ter wereld. De 186-jarige woont samen Frederica op St. Helena, een tropisch eilandje in de Atlantische oceaan. Of nou ja, Frederica… zijn geliefde blijkt een Frederic te zijn.

De twee wonen al 26 jaar samen en hebben iedere zondag seks, schrijft The Times. Maar dat dit tot dusver niet voor jonkies heeft gezorgd, is nu eindelijk te verklaren: Frederica is een mannetje.

Onrustig

De verzorgers van de reuzenschildpad (die dus al sinds 1832 rondloopt), dachten al die tijd dat Jonathan een relatie had met een vrouwtje.

De schildpadden zijn samen sinds 1991, toen kreeg de gouverneur van St. Helena ‘Frederica’ cadeau, omdat de destijds 160-jarige Jonathan onrustig werd. Volgens dierenartsen zou een vrouwtje ervoor zorgen dat Jonathan rustiger werd. Maar dat werd-ie blijkbaar ook van een mannetje.

Dierenarts

Het is nog maar net duidelijk dat Frederica een mannetje is. Het dier werd namelijk onderzocht door een dierenarts, omdat het dier iets aan zijn schild had. Tijdens het onderzoek waren de dierenartsen stomverbaasd: Jonathan had een relatie met een mannetje.

De alleroudste schildpad ooit was Adwaitya die in 2006 overleed op een leeftijd van 255 jaar, al is haar leeftijd nooit officieel uitgezocht. Van Jonathan’s leeftijd zijn ze wel zeker, daarom staat hij zelfs op de nationale munt van St. Helena.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
186-jarige schildpad blijkt homoseksueel te zijn
Sluiten