Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 30 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Kat krijgt roze nepnageltjes tegen krabben

Een Britse kat heeft een set roze nepnagels gekregen. Niet omdat de kat meedoet aan een schoonheidswedstrijd, maar omdat het baasje wil voorkomen dat het dier een gapende wond in haar nek open krabt.

De 8-jarige Archie kreeg de felroze opzetnageltjes van een dierenarts. Sarah Wells, het baasje van de kat, dacht in eerste instantie dat de arts een grapje maakte toen hij de nagels voorstelde. Niets bleek minder waar.

Sarah adopteerde Archie in juli van dit jaar – de kat zat al sinds januari in het asiel. Toen hij daar werd binnen gebracht, zat de wond er al. Deze werd alleen maar groter en groter omdat het dier de wond, waarschijnlijk door de stress, telkens weer open krabte. Sarah probeerde van alles om het krabben tegen te gaan, zoals een nekkraag, maar niets hielp.

‘Er moest iets gebeuren’

„De wond raakte geïnfecteerd en er moest iets gebeuren”, zegt Sarah tegen Metro UK. Toen kwam de dierenarts met het idee van de opzetnagels. Sarah kocht de nagels op het internet en zette ze zelf op de nageltjes van Archie. Ze zijn stomp, zodat het krabben geen schade aan Archie zijn huid aanricht.

Sarah: „In het begin vond Archie de nageltjes vreselijk, maar intussen raakt hij eraan gewend.” De nepnagels zitten alleen op de achterpoten van de kat, zodat hij gewoon nog overal in kan klimmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.