Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Good vibes 4 sep 2017 / 14:15 uur

Japanse prinses verloofd met studiegenoot Kei

Echte liefde overwint alles, want dat de Japanse prinses Mako zich straks geen prinses meer mag noemen, maakt haar niets uit. Afgelopen weekend maakte het oudste kleinkind van keizer Akihito de verloving met haar studiegenoot Kei Komuro bekend. En zodra ze het jawoord heeft gegeven, verdwijnt ze automatisch uit het keizershuis. Prinsen kunnen na hun huwelijk lid blijven, maar prinsessen worden burgers.

‘Juiste echtgenoot’

Keizer Akihito gaf zijn toestemming voor het huwelijk, waarna het Keizerlijk Hofagentschap de verloving aankondigde. Het hof is dolgelukkig, zei een woordvoerder tegen The Japan Times. ,,Kei Komuro is een respectabel persoon en de juiste echtgenoot voor prinses Mako.”

Prinses Mako (25) leerde haar verloofde Komuro (25), een gewone man die werkt voor een advocatenkantoor, vijf jaar geleden kennen tijdens een feestje. Naar verwachting trouwt het stel in het najaar van volgend jaar, nog voordat keizer Akihito aftreedt. De keizer woont de bruiloft waarschijnlijk bij, wat hem de eerste keizer maakt die in het moderne Japan bij de huwelijksvoltrekking van een kleinkind is.

Na de bruiloft telt het Japanse keizershuis nog achttien leden, inclusief keizer Akihito.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Japanse prinses verloofd met studiegenoot Kei
Sluiten