Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 12 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Is dit de manier om je kind beter te laten poetsen?

Tandenpoetsen is voor de meeste kinderen een rotklusje waar ze zich het liefst zo snel mogelijk vanaf maken. Maar als het niet goed gebeurt, kan het zomaar zijn dat je een gaatje krijgt. Een stel ouders bedacht een geniale manier om dit te voorkomen.

De ouders van het Britse jochie Sam gebruikten de kracht van de tandenfee. Waar ze normaal gesproken alleen een geldstuk onder een kussen legt nadat ze hier een melktand heeft gevonden, kreeg Sam ook een brief.

En wat voor een, de brief was afkomstig van ’Barry T. Tooth Fairy’ en was gericht aan ‘Mr Warren’. Barry maakte Sam er vriendelijk op attent dat hij zijn tanden beter diende te poetsen als hij zijn melktanden wil blijven inruilen voor geld.

Resten Fanta en cornflakes

„Uw tand moest worden opgestuurd naar de commissie voor verdere analyse”, spreekt de tandenfee streng. „We geloven dat dit komt door een gebrek aan zorg en aandacht van jouw kant. We hebben resten van Fanta, cornflakes en chocolade gevonden die niet zijn verwijderd door een zorgvuldige borsteltechniek.”

Aan het eind van de brief zegt de tandenfee dat de tand in kwestie voor deze ene keer nog wordt geaccepteerd, maar dat de toestand van de volgende tand toch echt beter moet zijn. Zo niet, dan hoeft Sam ook niet op zijn ‘loon’ te rekenen.

Vader Henry Warren deelde zijn actie op Twitter en de post is tienduizenden keren geliked. Ook tandpastamerk Colgate kon de grap wel waarderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.