Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 23 aug 2017

Zwerver slaapt bij asiel om vriend terug te vinden

Een medewerker van een asiel in Georgia stond vorige week gek te kijken toen ze geen dier, maar een jonge man zag liggen voor de deur. En hij had een bijzonder verhaal.

De man was daar niet gaan liggen omdat hij toch geen slaapplek had, maar omdat hij zijn beste vriend kwijt was: hondje Tata.

Lange zoektocht

De dakloze had stad en land afgezocht, maar zonder succes. Toen hij genoeg geld had verzameld voor een buskaartje, kon hij naar het asiel afreizen. Maar daar kreeg hij te horen dat Tata er niet was – het hondje was in een ander asiel geplaatst.

Gelukkig wilde het personeel de man maar al te graag helpen om bij de goede locatie te komen, waar de gezonde Tata verbleef. En als de twee elkaar weer zien, wordt duidelijk dat alhoewel de man misschien niet veel spullen bezit, de liefde meer dan aanwezig is:

Gepostet von Tracy Hunton Thompson am Freitag, 18. August 2017

Never let a chance pass by the help someone. Our employees never do. Jarvis Smith found this young homeless man sleeping…

Gepostet von Tracy Hunton Thompson am Freitag, 18. August 2017

„Het was zo mooi om te zien. De blijdschap bij allebei was ontroerend. Het vrolijkte ons op. Liefde is liefde, van wie het ook komt”, vertelt medewerker Karen Hirsch aan The Dodo. „Zijn hond staat waarschijnlijk op de eerste plek, want zij is alles wat hij heeft.”

Hulp van het asiel

Alhoewel er normaal betaald moet worden om een beestje uit het asiel te halen, mocht de dakloze zijn Tata gewoon meenemen en het asiel bood aan dat de twee altijd mochten aankloppen voor hulp.

„Sommige mensen snappen het niet als we een dier teruggeven aan een dak- of thuisloze, maar sommige van hen kunnen beter zorgen voor hun huisdieren dan mensen die wel een dak boven het hoofd hebben”, legt de asielmedewerkster uit. „Als je een zwerver ziet met een huisdier en je vindt het niet fijn om geld te geven dan kan je bijvoorbeeld hondenbrokken geven of zelfs een vlooienband. Wat ze ook nodig hebben zijn flesjes met water: normale spullen die mensen en honden kunnen gebruiken. Hun huisdier is vaak het enige dat ze hebben in hun leven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zwerver slaapt bij asiel om vriend terug te vinden
Sluiten