Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 2 aug 2017

Verliefd jochie fietst 200 km voor vriendinnetje

Romantiek kan niet jong genoeg beginnen, dat bewijst het verhaal van de 8-jarige Tobias uit Breda. Het verliefde jochie stapte afgelopen weekend op de fiets om naar zijn vriendinnetje Anouk in Vorden te gaan, in de Achterhoek. Samen met zijn moeder legde hij een liefdestocht af van meer dan tweehonderd (!) kilometer.

Groot avontuur

„Tobias zit sinds een paar maanden op baanwielrennen en daarom leasen wij een fiets voor hem”, vertelt zijn moeder Hilda Vliegenthart aan het Algemeen Dagblad. „Al snel zei hij: ‘Ik wil een keer naar Anouk toe fietsen’. Ik vond het zo’n gaaf plan dat ik direct ook een tweedehands wielrenfiets heb aangeschaft. Daarna zijn we samen gaan trainen. We hebben bijna elke ijssalon in de buurt wel gezien.”

Hun grote avontuur begon vorige week donderdag. De moeder van de jonge romanticus stippelde een route uit over langeafstandsfietspaden. Elke dag fietsten de twee rond de 40 kilometer, om vervolgens ergens te overnachten.

Nostalgische fietstocht

Hoewel Tobias vijf keer de ketting van zijn moeder erop moest leggen, verliep de fietsttocht soepel. Tobias hield tijdens de tocht het grotere doel voor ogen: zijn grote liefde Anouk. „Hij had het heel vaak over zijn vriendinnetje en zei: ‘Anouk moest eens weten wat ik allemaal voor haar over heb’”, vertelt zijn trotse moeder.

Hun route liep van Breda langs onder meer Gorinchem, Den Bosch, Oss, Nijmegen en Doesburg. Voor Hilda zat de tocht vol nostalgie: „Ik heb op veel van die plekken vroeger gewoond of gewerkt. Leuk om daar weer eens langs te komen.”

Hartje met stoepkrijt

Maandag kwamen de twee aan in Vorden. „Tobias had zijn vader Anton de avond ervoor een berichtje gestuurd of hij een finishlijn wilde trekken. Bij aankomst stond Anouk op hem te wachten met ballonnen en ze had een hartje getekend op de straat met stoepkrijt.” Hoe schattig!

Moeder en zoon zijn momenteel nog steeds op vakantie in de Achterhoek. Hilda kijkt trots terug op het avontuur dat ze samen met Tobias beleefde. „Heel bijzonder om dit samen met je kind te doen. Als Tobias ook terug wil fietsen dan doen we dat, en anders gaan we gewoon met de trein.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verliefd jochie fietst 200 km voor vriendinnetje
Sluiten