Metro
Metro Good vibes 11 aug 2017 / 10:45 uur

Knuffelschaap gered van slacht na bizarre situatie

Het schaap Jack dat onterecht voor de slacht was aangemeld, is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gered. De eigenaars van het beestje halen opgelucht adem.

Jack, die als knuffelschaap in de GGZ dient, kwam per ongeluk in verkeerde handen terecht. Baasje Ginny had het schaap bij kennissen gestald en hoorde tot haar ongeloof dat zij hem hadden doorverkocht. De nieuwe eigenaren zeiden dat ze het beest naar het slachthuis hadden gebracht omdat het een gebroken poot had.

Geen gebroken poot

„Toen hebben wij voorgesteld het dier bij hen te laten inslapen omdat we niet willen dat het dier lijdt. De slager is absoluut geen optie voor ons. In Nederland worden schapen namelijk vaak halal geslacht. We kregen geen enkele mogelijkheid”, was de verklaring van de kennissen volgens Hart van Nederland.

Wat blijkt: Jack had helemaal geen gebroken poot, er was zelfs helemaal niets met hem aan de hand. Ginny wilde haar schaap uiteraard komen ophalen bij het slachthuis, maar dat was een probleem. Volgens wetgeving van de NVWA mogen dieren een slachthuis niet meer levend verlaten vanwege besmettingsgevaar.

Bij het slachthuis hadden ze alle begrip voor de trieste situatie en hebben ze Jack in quarantaine gezet om besmetting te voorkomen. Vrijdagochtend bleek dat de NVWA een uitzondering maakt voor Ginny en knuffelschaap Jack heeft vrijgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Knuffelschaap gered van slacht na bizarre situatie
Sluiten