Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 11 aug 2017 / 16:09 uur

Eindelijk: emoji met rood haar in de maak

Voel ik mij meer een brunette of blondine? Het is een vraag die roodharigen zich binnenkort niet meer hoeven te stellen. Hoogstwaarschijnlijk komt er in juni 2018 een emoji met rood haar.

Begin dit jaar meldden we al dat de Unicode Emoji Subcommittee vergaderde over de eventuele toevoeging van de roodharige emoticon. Nu zijn we weer een stapje verder: in de lijst met 67 nieuwe emoji voor 2018, die door Unicode-president Mark Davis is aangekondigd, staat een emoji met rood haar.

Ed Sheeran

Met de onthulling van de lijst komt ook een beeld van de emoji. Voor nu gaat het om een vrouw met golvend, rood haar – in de stijl van Jessica Chastain – en een mannelijke versie die is gebaseerd op zanger Ed Sheeran. Maar ook voor mensen met krullen, wit/grijs haar en mensen zonder haar is er goed nieuws: deze emoji-voorstellen staan eveneens in de lijst. Ook de fronsende drol, een held met cape, een ‘feestgezicht’ en een emoticon die het koud heeft zijn deel van de nieuwe collectie.

Het is nog heel even afwachten of de voorstellen definitief worden goedgekeurd door het Unicode Consortium, een organisatie met grote techbedrijven die een standaardlijst voor emoji samenstelt. De emoticons bevinden zich nu in de ‘draft candidate status’.

Protest

„Het ontbreken van een roodharige emoji is de meest gehoorde klacht in de laatste maanden”, stelde Jeremy Burge, oprichter van Emojipedia. Ook een petitie bleef niet uit. „Als je aangeeft dat je gaat diversifiëren, waarom voeg je dan geen roodharige emoji toe”, was de stelling.

Tot nu toe werd er echter geen gehoor aangegeven. Volgens de site ligt dat aan een aantal concurrerende opties. Op de blog van Emojipedia werd bovendien de vraag gesteld of het wel gerechtvaardigd is om een roodharige versie van elke emoji te maken omdat ‘maar’ 1 tot 2 procent van de populatie rood haar heeft.

https://twitter.com/GingerProblems/status/894246386266517504/photo/1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: emoji met rood haar in de maak
Sluiten