Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 16 aug 2017 / 20:41 uur

Eenzame man (94) bouwt zwembad voor buurtkinderen

De 94-jarige Keith Davison voelde zich nadat zijn vrouw overleed ontzettend eenzaam. Door een slim plan krijgt hij nu toch weer mensen over de vloer.

Aan ABC vertelde Davison dat het zo stil was sinds Evy was overleden. „Ze was het belangrijkste in mijn leven en is dat jarenlang geweest. Tijdens het rouwproces had ik het gevoel dat ik meer moest doen.”

Zwembad

Davison besloot om zijn huis op te fleuren door een zwembad in zijn tuin te laten bouwen, iets wat in zijn kleine woonplaats in Minnesota nog ontbrak. Met behulp van een bedrijf dat nota bene 40 jaar eerder een zwembad voor Davison had gebouwd, kwam een plan tot stand.

In juli was het zwembad klaar. Sindsdien zijn er al heel wat kinderen in de buurt langsgekomen om te zwemmen. Voorwaarde is wel dat er dan een vader, moeder, opa of oma mee komt.

Davison is niet altijd aanwezig bij het zwembad. Soms is hij gewoon thuis met zijn eigen dingen bezig. Alhoewel de buurtkinderen hartstikke blij zijn met het zwembad, blijft Davison er nuchter onder. „Het bleek een geweldig idee te zijn, maar het valt eigenlijk wel mee. Ik dacht dat het leuk voor hen zou zijn en dat het wat extra plezier zou opleveren. Dat is gebleken.”

Reageer op artikel:
Eenzame man (94) bouwt zwembad voor buurtkinderen
Sluiten