Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 20 jul 2017 / 16:01 uur

Taiwanese metro’s omgetoverd tot sportvelden

Taiwan maakt zich op voor de zomeruniversiade en heeft ter ere van dit sportevenement het openbaar vervoer in de hoofdstad omgetoverd tot ware sportvelden.

Met je voeten in het water, op de tennisbaan of aan de start van de sprint. In Taipei waan je je voor even een echte atleet tijdens het reizen. De metro’s in de Taiwanese hoofdstad hebben speciaal voor de zomeruniversiade, die het land dit jaar host, een sportieve make-over gekregen.

Optische illusies

Op de vloeren van de metro’s zijn door middel van 3D-stickers optische illusies gecreëerd. Diverse sporten die onderdeel zijn van de universiade, zoals basketbal, zwemmen en voetbal, komen al voor de start van het event tot leven. Daarnaast zijn er speciale boxjes met veelgestelde vragen aanwezig om meer informatie over de verschillende sporten te geven.

De universiade is een van de grootste, internationale sportevenementen ter wereld. Het wordt ook wel de Olympische Spelen voor studenten genoemd. De komende editie vindt van 19 tot 30 augustus plaats in Taipei. In Nederland moet je studeren aan een WO- of HBO-instelling en tussen de 17-28 jaar oud zijn om te kunnen deelnemen.

View this post on Instagram

You can run with me🏃🏃#taipeimetro #subway #part2 #worlduniversitygames #2017 #runningtrack #songshanxindianline #travel #ALLLLY

A post shared by Home Hotel (@homehotel) on

View this post on Instagram

巧遇放暑假的小朋友外拍 真可愛⛱ #臺北世大運 #捷運 #lovely #cute #baby #taipei #taiwan #universiade #kids #swimming #photo

A post shared by Xuan Zhong (@uuxuan) on

Bosbus

Taiwan is trouwens geen vreemde op het gebied van het decoreren van voertuigen. In de hoofdstad werd al eerder een bus bedekt met mos, orchideeën en gemberlelies door bloemist Alfie Lin. Het doel? De natuur integreren met het stadse leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taiwanese metro’s omgetoverd tot sportvelden
Sluiten