Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 25 jul 2017 / 14:35 uur

Pfieuw, Microsoft Paint blijft!

Even leek het erop dat het einde nabij was voor het klassieke tekenprogramma MS Paint. Gelukkig blijkt alle opwinding voor niets. Microsoft heeft laat weten dat Paint helemaal nergens heen gaat.

Op maandag ontstond onthef nadat bleek dat Paint op een lijst stond met applicaties die verouderd zijn en (in de toekomst) worden verwijderd. De conclusie werd al snel getrokken: het populaire tekenprogramma zou niet langer beschikbaar zijn in nieuwere versies van Windows 10.

Paint is een blijvertje

Windows heeft inmiddels laten weten dat Paint gewoon beschikbaar blijft. „MS Paint is een blijvertje, het zal enkel binnenkort een nieuw huis hebben, in de Windows Store waar je het gratis kunt krijgen”, meldt het bedrijf op haar blog. Dit betekent dat het programma niet standaard op je computer staat, maar je hem nog wel kunt downloaden.

„We hebben een geweldige stroom aan steun en nostalgie omtrent MS Paint gezien", schrijft General Manager Megan Saunders. „Als er iets is dat wij hebben geleerd, is het dat MS Paint na 32 jaar nog steeds veel fans heeft. Het is geweldig om te zien dat er zoveel liefde is voor een oude, betrouwbare app."

3D

Eerder dit jaar introduceerde Microsoft Paint 3D, een tekenprogramma waarmee je zowel 2D als 3D kunt tekenen. In tegenstelling tot de klassieke versie uit 1987 – toen nog PC Paintbrush – zal dit programma wel updates blijven krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pfieuw, Microsoft Paint blijft!
Sluiten