Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 9 jul 2017 / 14:05 uur

Ontsnapte schildpadden vertragen vluchten JFK

Een vertraagde vlucht is nooit leuk, maar de reden die de reizigers op het New Yorkse vliegveld JFK te horen kregen zal ongetwijfeld een glimlach op het gezicht hebben bezorgd. Het ging namelijk om een groep ontsnapte schildpadden.

Veertig schildpadden

Uit het naastgelegen Jamaica Bay waar liefst ongeveer veertig schildpadden overgelopen naar de luchthaven. Deze zochten hun weg over het vliegveld en kwamen ook op de start- en landingsbanen terecht. Hierdoor konden de vliegtuigen niet vertrekken. „Ze moesten even wacht houden", zo zegt een woordvoerder.

De diamantrugschildpadden werden uiteindelijk gegrepen door mensen van de dierenbescherming, waarna ze op een veilige plek weer werden uitgezet door de medewerkers.

Eieren leggen

Ieder jaar melden de schildpadden zich rond deze tijd van het jaar bij Jamaica Bay om eieren te leggen. Ze worden buiten het vliegveld gehouden door tubes van plastic, maar door de vloed lagen deze onder water en konden ze er overheen zwemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ontsnapte schildpadden vertragen vluchten JFK
Sluiten