Metro
Metro Good vibes 17 jul 2017 / 15:46 uur

Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses

Maleisië viert binnenkort een koninklijk feest met een oranje tintje. Prinses Tunku Aminah stapt in het huwelijksbootje met Nederlander Dennis Verbaas, oftewel Dennis Muhammad Abdullah.

View this post on Instagram

Tahniah YAM TTA dan pasangan #DennisVerbaas

A post shared by Farah Mallouk (@helwabeauty) on

De 28-jarige Lissenaar bekeerde zich een paar jaar geleden tot de Islam. Hij trouwt op 14 augustus met Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de enige dochter van de Maleisische sultan Ibrahim Iskandar. Dit meldt de NOS.

Azië

Voor zijn vorige werk, hij was fotomodel, was Dennis veel in Azië te vinden. Zijn aanstaande vrouw deed een modeopleiding en daar zouden de twee elkaar weleens van kunnen kennen. Inmiddels staat Dennis niet meer voor de camera, maar heeft hij een marketingbaan bij een voetbalclub in Singapore.

View this post on Instagram

. http://www.thetruenet.com/experience/relationships/johor-princess-to-wed/ . Johor Princess to Wed . Johor Princess Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim will marry Dennis Muhammad Abdullah on Aug 14. . According to the Royal Court Council president Datuk Abdul Rahim Ramli, Johor Ruler Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar and Permaisuri Raja Zarith Sofiah Sultan Idris Shah have consented and given their blessings to the wedding. . . “The state ceremonial flag will be raised on Aug 8 to mark the start of the royal wedding ceremony,” Rahim said. . . A tahlil and thanksgiving prayer would be held at the Pasir Pelangi Mosque on Aug 10. The betrothal ceremony would take place at 10am on Aug 14 at Istana Bukit Serene followed by the solemnisation ceremony. . . “His Royal Highness has consented for the state Mufti Datuk Muhammad Tahrir Shamsudin to conduct the ceremony as his official representative,” Rahim said. . . The bersanding ceremony will be held at 8pm on the same day at the throne room of the Istana Besar. . . Thereafter, the royal bathing ceremony will be held at the Bukit Bintang Pavilion Royal Botanical Gardens of the Istana Besar on Aug 15. . . The royal newlyweds will pay their respects to Johor’s late Sultans at the Mahmoodiah Royal Mausoleum on Aug 16. . . Tunku Aminah, who was born on Apr 8, 1986, is second of six siblings and the only daughter to Sultan Ibrahim and Raja Zarith. . . Dennis Muhammad, formerly known as Dennis Verbaas, was born on May 1, 1989, in Lisse near Amsterdam, the Netherlands. He converted to Islam on May 31, 2015, the New Straits Times reported. . . . #thetruenet #news #world #local #journalism #people #truenews #JohorPrincessWedding #JohorPrincessTunkuTunAminahMaimunahIskandariahSultanIbrahim #true #real #wedding #viral #heal #friends #family #SultanIbrahimIbniAlmarhumSultanIskandar #instanews #love #blessing #home #PermaisuriRajaZarithSofiahSultanIdrisShah #DennisVerbaas #Amsterdam #Netherlands #DennisMuhammadAbdullah #memorable

A post shared by Thetruenets (@thetruenets) on

Ooit droomde Dennis van een carrière als profvoetballer, zo blijkt uit een oud artikel van Lisse Vandaag. Hij speelde in FC Lisse A1, maar werd tijdens een wedstrijd getroffen door een hartritmestoornis. Een ambulanceverpleegkundige die op dat moment toevallig aanwezig was, redde Dennis’ leven.

Dennis en Tunku Aminah hebben vóór hun bruiloft op 14 augustus nog een flink programma voor de boeg, met allerlei traditionele plechtigheden. Het Maleisische volk zou enorm uitkijken naar de trouwerij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander (28) trouwt met Maleisische prinses
Sluiten