Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 2 jul 2017 / 13:15 uur

Legendarische man feest met brood op Glastonbury

Glastonbury: een domein voor gekke types van over de hele wereld die een weekend samen komen om los te gaan op de beste acts op muzikaal gebied. Het festival vond dit jaar plaats van 21 t/m 25 juni en je zou denken dat het achteraf vooral zou gaan over het fantastische optredens van de Foo Fighters, Katy Perry of Ed Sheeran, allen headliners op het immens grote festival.

De aandacht werd dit jaar echter getrokken door een tot nu toe onbekende Brit, die viral ging vanwege zijn dans met… een stuk brood. Het hilarische tafereel werd duizenden keren gedeeld op Facebook en ging de wereld over. Maar wie is toch die vent die besloot met een homp brood te dansen, in plaats van een mooie dame die hij daar wellicht aan de haak had kunnen slaan?

Madam X

Het blijkt de 20-jarige Ben Hawker te zijn, die normaal in een chocoladewinkel werkt en muziek maakt onder de naam defmacro. Hij verloor zich helemaal in de set van dj Madam X, die op zaterdag op The Blues-stage op Glastonbury draaide. De vrouwelijke dj vond Ben’s dansje met zijn brood zo fantastisch, dat ze een filmpje waarop te zien gaat hoe hij danst met zijn etenswaar op haar Facebookpagina plaatste. Mixmag, een Engels magazine over dance, vond de man na afloop en strikte hem voor een interview.

„We zaten op de camping dichtbij een bakkerij", vertelt Ben tegen het magazine. „Ze verkochten daar allerlei gebakjes voor een pond, maar hadden aan de achterzijde nog hompen brood staan. Ik vroeg ze of ik er daar één van mocht kopen voor een pond en aarzelend werd dat toegezegd."

„Vervolgens was het idee dat we het stuk brood zouden toasten bij de Arcadia-stage, waar ze vlammenwerpers hadden. Die stage ging echter pas om 23.00 uur ’s avonds van start, dus moest ik het brood nog even bij me dragen naar een paar andere kleine stages, zoals The Blues-stage. Ik droeg het op mijn schouder en danste er een beetje mee rond. Iedereen probeerde er een hapje van te nemen en mensen waren massaal aan het kijken, supergrappig."

In totaal heeft Ben zo’n vier tot vijf uur met het brood rondgelopen en werd hij wereldberoemd op het festival. „Ik denk dat er wel 200 mensen zijn die een selfie met mij – en het brood – hebben genomen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Legendarische man feest met brood op Glastonbury
Sluiten