Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 15 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Franse fanfare speelt Daft Punk voor Trump en Macron

Een fanfare statig en ouderwets? Niet als het aan de Fransen ligt. De militaire fanfare wist de toeschouwers van een parade, onder wie Donald Trump en Emmanuel Macron, te verrassen met een swingende medley van Daft Punk-klassiekers.

Vanuit de eretribune kijken Donald Trump en Emmanuel Macron naar een uren durende parade ter ere van de Franse nationale feestdag. Aan de parade nemen meer dan 3700 militairen en ruim 200 voertuigen deel. Op het einde van het militaire defilé heeft de fanfare nog een verrassing in petto.

Na iets meer dan een minuut zette de fanfare plots een Daft Punk-medley in. Al snel volgt een lach op het gezicht van de Franse president. Trump bljift in de eerste instantie stoïcijns voor zich uitkijken, maar op het einde blijkt ook hij de act met de hits van het Franse house- en electroduo zeker te kunnen waarderen: er volgt een luid applaus.

Bezoek Trump

Macron mag dan net president zijn geworden, Trump en hij hebben elkaar inmiddels al drie keer ontmoet. De Amerikaanse president was ditmaal in Parijs ter ere van de deelname van de Verenigde Staten aan de Eerste Wereldoorlog, nu honderd jaar geleden. De presidenten dineerden samen met hun wederhelften in restaurant Jules Verne en bespraken onder meer de toekomst van Syrië.

De staatshoofden leken hun verschillende standpunten met betrekking tot het Klimaatverdrag even naast zich neer te leggen: de twee namen zelfs afscheid met een korte omhelzing.

Bastille

Op 14 juli wordt de nationale feestdag van Frankrijk gevierd, ook wel quatorze juillet genoemd. Op deze dag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht; in het specifiek de dag dat de Bastille-gevangenis werd bestormd. Voor Frankrijk had de feestdag dit jaar ook een schaduwzijde. Vorig jaar werd de stad Nice getroffen door een terroristische aanslag. Een vrachtwagen reed toen met een vrachtwagen de menigte in en doodde daarbij 86 mensen. President Macron zal op vrijdag een herdenking bijwonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Franse fanfare speelt Daft Punk voor Trump en Macron
Sluiten