Metro
Metro Good vibes 24 jul 2017 / 09:55 uur

Avonturier gaat wereld rond op vliegende ‘brommer’

Sommige mensen hebben iets meer uitdaging nodig in het leven om zich te vermaken. Neem avonturier Xavier Rosset. De Zwitser vertrok dit weekend op een soort vliegende brommer met als doel om de wereld over te vliegen in 400 dagen. Gestoord of geniaal?

De avonturier vertrok dit weekend vanuit het Zwitserse Sion voor een vliegreis van maar liefst 80.000 kilometer. Rosset zal vijf continenten en vijftig landen kruisen, waaronder Frankrijk, Griekenland, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten, India, Birma en Indonesië. „Mijn doel is om mensen van verschillende culturen te ontmoeten, de planeet te verkennen en een positief beeld te laten zien”, vertelt de voormalig professioneel snowboarder aan Zwitserse media.

Bron: EPA

Het ultralichte vliegtuigje kan met een gemiddelde snelheid van 100 km per uur zo’n acht uur vliegen, mits de weersomstandigheden het toelaten. De reis vindt plaats in drie fasen en zal eindigen in het najaar van 2019.

Bron: EPA

Onbewoond eiland

De vliegreis is niet de eerste stunt van de sensatiezoeker. Voor zijn vorige uitdaging overleefde hij 300 dagen in zijn eentje op het onbewoonde eiland Tofua, gelegen in de Stille Oceaan. Tofua is een vulkanisch eilandje waar niet veel meer is dan kokosnoten, zwijnen en een zoetwatermeer. Het enige dat hij mee had waren 2 messen en een camera.

Zijn missie was om zichzelf de natuurlijke overlevingsvaardigheden aan te leren die de stadsmens van tegenwoordig al lang verleerd is. Hij leerde hoe te vissen, een hut te bouwen en op zwijnen te jagen. De stunt was verre van makkelijk. Toen hij na een aantal weken besefte dat hij zijn vriendin, vrienden en familie miste, werd zijn missie erg zwaar. De ‘vriendschap’ met een biggetje heeft hem er een paar maanden doorheen geholpen.

Reageer op artikel:
Avonturier gaat wereld rond op vliegende ‘brommer’
Sluiten